Zaključek Evropskega mladinskega prvenstva za naše

• Zaključek Evropskega mladinskega prvenstva za naše

Po zaključku Evropskega mladinskega prvenstva je svoje misli o prvenstvu strnil vodja ekipe Matevž Šrekl, svojo izjavo pa je podala tudi selektorica reprezentance, Maja Kersnik.

Ob zaključnih nastopih slovenskih igralcev sem razmišljal, kaj lahko napišemo o samem prvenstvu in nastopih naših igralcev. In za začetek bi uporabil misel Maje Kersnik, ki jo je igralcem povedala na zaključnem sestanku: "Vsi, ki ste nastopili na prvenstvu, ste se borili po svojih močeh in ste upravičili, da ste tukaj." In še kako res je, da so vsi igralci pokazali voljo, borbenost in željo po zmagi. Na žalost pa v večini primerov niso imeli sreče, saj se na koncu niti ena tesna tekma ni končala v njihovo korist.

Anja Jordan je bila na prvenstvu potisnjena v vlogo prve igralke v igri posamezno in je v ekipnem delu odlično opravila svojo nalogo. V posameznem delu pa je naleta na Švedinjo Urell, ki se bo jutri borila za dva naslova evropske prvakinje (v kategoriji posamezno in mešanih dvojic). Anja je v posameznem delu odigrala še mešane dvojice z Miho Mastenom, kjer sta v prvem krogu ugnala finsko dvojico, nato pa tesno izgubila proti španski dvojici. V disciplini ženske posamezno je zaigrala še Lina Pipan, ki proti Danki Pilgaard ni imela pravih možnosti. Sta se pa zato Lina in Taja Pipan odlično borili v igri dvojic in nesrečno izgubili po treh nizih. Še zadnja predstavnica deklet, Taja Pipan, je poleg nastopa v ženskih dvojicah, zabeležila še nastop med mešanimi dvojicami, kjer je zaigrala z Janom Babnikom (kot v ekipnem delu) in sta izgubila proti ukrajinski dvojici Yakovlev/Tkach.

Pri fantih je med posamezniki zaigral Rok Kuprivec, ki je po prostem prvem krogu v drugem naletel na drugega nosilca Danca Mollerja in se mu odlično upiral (drugi niz je izgubil z 19:21). Med fanti posamezno je zaigral še Miha Masten, ki se je dobro upiral portugalcu Glorii, vendar je vseeno izgubil.

Na koncu so nam ostale še moške dvojice, kjer sta skupaj nastopila Nik Zupančič in Miha Masten in po hudem boju in treh nizih izgubila proti kasnejšima četrtfinalistoma, Italijanoma Massettiju in Zhouju. Naša prva dvojica Gal Bizjak in Rok Kuprivec pa je izgubila proti ruski dvojici Dobychkin in Pechenkin z rezultatom 17:21 in 19:21.

Vsekakor je prvenstvo pokazalo svoje in se kot že mnogokrat izkazalo, da so tako velika tekmovanja posebna in predvsem težja iz psihološkega vidika. Na koncu smo lahko veseli, da smo se prvenstva sploh lahko udeležili in na njem tudi nastopili (poleg mnogih odpovedi, naposled na samem prvenstvu zaradi pozitivnih testov niso smeli nastopiti igralci Litve in Bolgarije). Bo pa prvenstvo ravno zaradi vseh ukrepov in vsega kar se trenutno dogaja po svetu ostalo v spominu kot nekaj posebnega.

Maja Kersnik pa je povedala še: "Res sem vesela, da smo na tem prvenstvu lahko nastopili, da so igralci dobili priložnost igrati z najboljšimi evropskimi igralci v svoji kategoriji. Sama pa sem imela možnost videti trenutno stanje naše mladinske reprezentance. Kljub temu, da nismo zabeležili veliko zmag, so igralci pokazali pozitiven odnos, za katerega upam, da ga bodo prenesli v delo na treningih. Ne skrivam dejstva, da nas čaka še veliko dela, ampak z voljo in trdim delom sem prepričana, da bomo napredovali."