64. državno prvenstvo RS

  • Domov
  • 64. državno prvenstvo RS
Pretekli vikend se je v Športni dvorani Medvode odvilo 64. člansko državno prvenstvo Slovenije v badmintonu, na katerem se je pomerilo 98 igralcev. Po 140 odigranih tekmah smo dobili pet novih/starih državnih prvakov ter razdelili 5 kompletov medalj. Najboljše so se odrezali domačini iz Medvod, ki so se veselili naslova prav v vseh disciplinah, najuspešnejša pa je (ponovno) postala Petra Polanc, ki se je veselila naslova v vseh treh disciplinah.
 
Foto: Grega Valančič 
 
V mešanih dvojicah nam je že prvi krog tekmovanja prinesel obračun branilcev naslova Ivančič/Polanc proti paru Ivanič/Cizelj, ki sta se v glavni del prebila preko kvalifikacij, vendar dlje tokrat ni šlo. Tudi v drugem krogu sta imela Miha in Petra močne nasprotnike v Krapežu in Brajkovičevi, a tudi tam odnesla celo kožo. Na zgornji polovici žreba se je vnel hud boj tudi v drugem četrtfinalu med Krivec/Arih in Ivančič/Pipan, slavila sta slednja in sledil je bratski obračun v polfinalu. Na spodnji polovici žreba sta se preko družinske naveze Alič do finala prebila Lonzarič in Vračarjeva, vendar sta Miha in Petra vseeno pokazala, zakaj sta zadnja leta najboljša v Sloveniji.
 
Foto: Grega Valančič
 
Pri ženskah posamezno smo bili priča dvoboju med Polančevo in Stankovićevo že v polfinalu, kjer je po tesnih treh nizih in več kot uri igre, zmagala Petra. V finalu Arihova ni uspela najti pravega odgovora na igro Polančeve in tekma se je končala v dveh nizih. Tretje mesto si je prvič v članski konkurenci priigrala Brajkovičeva iz Bita.
 
Foto: Grega Valančič 
 
Žal nismo bili priča ponovitvi lanskega finala med Ivaničem ter Krapeža, saj je slednjega pestila poškodba, zaradi katere je predal medsebojno tekmo v četrtfinalu. Poleg Ivaniča sta se med dobitnike medalj uvrstila še Medvoščana Jaka in Miha Ivančič ter Mirnčan Krivec. V polfinalu je brez večjih težav tekmo Mihov dobil Ivanič, Jaka Ivančič pa je po treh nizih vendarle uspel streti odpor Krivca in se v finalu postavil nasproti starejšemu Ivaniču. Tekma je bila izenačena in Jaka se je dobro upiral in izzival Ivaniča, vendar so na koncu pomagale izkušnje in naslova prvaka se je spet veselil Ivanič.
 
Foto: Grega Valančič 
 
Ti štirje fantje so se pomerili med seboj tudi v finalu moških dvojic. Vsi so do finala prišli brez večjih težav, tam pa sta svoj naslov ubranila Ivanič/Krivec, brata Ivančič pa sta se zadovoljila s srebrno medaljo. Tretje mesto v dvojicah so si priigrali še Bizjak/Cerkovnik ter Cizelj/Turk.
 
Foto: Grega Valančič 
 
V kategoriji ženskih dvojic sta naslov osvojili Polanc/Stanković, katerima sta največji odpor že v prvem krogu nudili mladinki Lina Pipan in Špela Alič, od ostalih pa sta bili prepričljivo boljši. V finalu sta jima nasproti stali Taja Pipan ter Maruša Vračar, ki sta v polfinalu po treh nizih slavili proti izkušenejši dvojici Bajuk/Magyar. Na tretjo stopničko sta stopili še Arih/Cizelj.
 
Foto: Grega Valančič 
 
Veseli smo, da smo državno prvenstvo odigrali s tako velikim številom igralcem in še vedno poskrbeli, da se je vse skupaj odvilo po regulacijah, ki so trenutno v veljavi. Upamo pa, da se v naslednjem letu spet v takem ali še večjem številu vidimo z vidnimi nasmeški in ne prekritimi z maskami.
 
Napisal: Matic Ivančič
Arhiv: