Victor Hofsteig Youth International

• Victor Hofsteig Youth International

V Dornbirnu je istočasno kot Austrian U17 Open potekalo tudi tekmovanje do 15 let.

Tekmovalci so nastopili v skupinah, najboljši v skupini pa so se prebili v glavni del tekmovanja.

Pri fantih posamezno je to uspelo Timu Škrlju. V prvem kolu glavnega dela je igral proti Nemcu Valerianu Eckertu, ki je bil za las boljši od Tima. Tekma se je zaključila z 21-18, 23-21 v korist Nemca.

Pri dekletih je bila uspešna Tija Horvat, ki pa prav tako ni uspela premagati ovire v prvem kolu. Po napetem boju v skupini ji je zmanjkalo moči, da bi premagala Belgijko Van Wonterghem.

Pri igri dvojic in mešanih dvojic ni bilo skupinskega dela, tako so vsi tekmovalci nastopili v glavnem delu tekmovanja.

Pri fantih sta med najboljših 16 zaključila dva para fantov. Naveza Škrlj/Ornik je izgubila proti Belgijcu Patteetu in Čehu Srnecu, ki sta združila moči. Druga naveza Pešehonov/Cerar pa je izgubila proti kasnejšima zmagovalcema turnirja, Nemcema Emmerich/Kaschura.

Uvrstitev med 16 sta dosegli tudi Tija Horvat in Tinkara Alič. Izgubili sta proti kasnejšima finalistkama Rusli/Bonnemann. Prvi niz je bil napet, končal se je z rezultatom 24-22, a žal v korist Nemk. V drugem sta bili dekleti ponovno blizu, a premalo za zmago (21-17). V dvojicah sta nastopili tudi Lana Livk in Zara Senica, ki sta nastop zaključili v prvem kolu.

V igri mešanih dvojic so Slovenijo zastopali kar štirje pari. Najboljšo uvrstitev sta dosegla Tim Škrlj in Tinkara Alič, ki sta izgubila proti zmagovalcema turnirja Srnec/Metzger (Češka/švica).

Čestitke vsem našim tekmovalcem!

Vse rezultate lahko najdete tukaj.