Selektorka Maja Kersnik o preteklih tekmovanjih

  • Domov
  • Selektorka Maja Kersnik o preteklih tekmovanjih

V preteklem tednu naši člani niso bili na nobenem tekmovanju, meseca maja pa so igrali na domačem turnirju v Mariboru (Yonex Slovenia International 2021) in pa v Gradcu (Austrian Open 2021).

Svoje misli o teh dveh tekmovanjih je za nas strnila selektorka članske zasedbe, Maja Kersnik:

"V zadnjih tednih smo se s širšo reprezentanco, torej ekipo A in B, udeležili dveh turnirjev ranga International Series. Prvi je bil doma v Sloveniji, drugi pa v Avstriji v Gradcu. Generalno gledano sem s prikazano igro zadovoljna, predvsem z ekipo A. Za ekipo B ni bilo pričakovati, da bo na takem rangu turnirja prikazala kakšne bolj vidne rezultate. Za njih so tej turnirji služili kot nabiranje izkušenj, nabiranje prepotrebne kilometrine, sploh ker v zadnjem času ni bilo turnirjev ranga Future. Vendar pa imamo v prihodnosti v načrtu, da se ekipa B udeleži turnirjev tega ranga, da tudi oni začnejo zmagovati ter tako dobijo voljo in motivacijo za delo naprej.

Kar se tiče ekipe A moram izpostaviti Petro Polanc, ki je zabeležila dve četrtfinali, tako na domačem turnirju kot tudi v Avstriji. Bolj kot s samim rezultatom sem zadovoljna s tem, da Petra počasi začenja graditi tako igro, ki s katero bi lahko ob nadaljnjem razvijanju, nadgradnji in pa z bolj konstantno igro na takem nivoju, začela posegati po višjih mestih tudi na tem rangu tekmovanja ter kasneje na turnirjih Challenge.

Poleg tega je doma odlično odigral tudi Andraž Krapež v igri posamezno in moških dvojic z Jako Ivančičem. Moška sta prvič odigrala skupaj, in kar se tiče samo igre, je bila ta na visokem nivoju, kar je pokazal tudi rezultat, saj sta dosegla četrtfinale.

V Avstriji smo dosegli še eno četrtfinale, in sicer v igri mešanih dvojic. Skupaj sta nastopila Miha Ivanič in Nika Arih, ki sta v preteklosti že tekmovala kot naveza. V Sloveniji sta že prikazala lepo igro, a sta žal naletela na izredno močne Azijce. V Gradcu sta dobila bolj ugoden žreb, a sta vseeno za uvrstitev v četrtfinale morala izločiti druge nosilce Nemce. Tako je tudi to ena lepa popotnica za naprej in lepo zaokrožen ekipni uspeh.

Kmalu bodo šli še trije igralci naprej v Španijo, na turnir ranga Challenge. Ostali bodo malce že znižali intenzivnost treningov. Temu bo sledilo daljše pripravljalno obdobje, čemur bodo sledili novi turnirji."

Mi bomo seveda stiskali pesti za naše tekmovalce!

Arhiv: