Evropsko prvenstvo do 17 let

• Evropsko prvenstvo do 17 let

Znani so zmagovalci letošnjega Evropskega prvenstva do 17 let v Podčetrku!

Z današnjim dnem se je zaključilo šest dni trajajoče Evropsko posamično prvenstvo v badmintonu, ki ga je organizirala Badmintonska zveza Slovenije v Podčetrtku. Skoraj 300 mladih tekmovalcev in tekmovalk iz cele Evrope se je v petih disciplinah potegovalo za odličja. Danes smo dobili zmagovalce.

Pri fantih posamezno je vlogo prvega favorita v tej disciplini opravičil Alex Lainer iz Francije, ki je v dveh nizih (21/6, 21/9), brez večjih težav ugnal danca Williama Bogebjerga. Za zmago je potreboval samo dvajset minut.

Sledilo je finale v disciplini dekleta posamezno, kjer je z dobro in napadalno igro zmagala drugopostavljena bolgarka Kaloyana Nalbantova. V dveh nizih z rezultatom 21/18 in 21/10 je bila boljša od prve nosilke Joanne Podedworny iz Poljske.

V dvojicah pri dekletih smo bili priča ruskemu finalu. Drugopostavljen par Daria Kharlampovich in Galina Lisochkina sta bili v dveh nizih (21/19, 21/13) boljši od šestopostavljenega para Marie Lezzhove in Galine Mezentseve.

Sledilo je ponovitev fantovskih dvojic iz finala ekipnega dela med francozoma in rusoma. V finalu ekipnega dela sta zmagala rusa in s tem zagotovila ekipi zlato kolajno. Tokrat sta francoza bila boljša in zmagala. Naveza Baptiste Labarthe in Alex Lanier iz Francije sta z rezultatom 16/21, 26,24 ter 21/17 premagala Daniila Dobovenka in Gleba Stepakova. S to zmago je Alex Lainer postal najuspešnejši tekmovalec prvenstva saj je osvojil dve zlati medalji.

V disciplini mešanih parov žal nismo videli finalne tekme. Tekmovalka Yevheniia Kantemyr iz Ukrajine je po včerajšnji zmagi (v polfinalu) v mešananih parih igrala še polfinale pri dekletih posamezno, kjer se je poškodovala in morala predati tekmo. Poškodba je tako huda, da danes ni mogla igrati finala v mešanih parih. Tako sta zmagovalca postala danca Jonathan Melgaard in Maria Hojlund Tommerup. Drugo sta bila Yevhenii Stolovoi in Yevheniia Kantemyr iz Ukrajine.