Slovak Youth U17 2021

• Slovak Youth U17 2021

Na Slovaškem se je odvijalo tekmovanje Slovak Youth U17 2021, na katerem so nastopili tudi slovenski tekmovalci.

Najuspešnejši je bil Gašper Trobec, ki se je dvakrat uvrstil med najboljših 16. Med posamezniki je v boju za četrtfinale odigral tekmo proti Čehu Vrbki. Po treh nizih se je tehtnica preveseila v korist Čeha (11-21, 21-12 in 18-21).

Tudi v igri fantovskih dvojic so bili v osmini finala nasprotniki Čehi. Naveza Čepela in Havliček je bila boljša od Gašperja Trobca in Petra Kotnika. Slednja v prvem nizu nista nudila večjega odpora, v drugem pa sta se bistveno bolj približala nasprotnikoma, a žal premalo, da bi tekmo obrnila v svojo korist. Tekma se je zaključila z 6-21 in 15-21 za Čehe.

Med posameznicami je nastopila le Neža Krištof, ki se ji je uspelo uvrstiti v drugi krog tekmovanja. Tam se je pomerila s Čehinjo Katerino Koliašovo, ki je bila prepričljivejša. Neža je tekmo izgubila z rezultatom 5-21 in 12-21.

Tudi v igri dekliških dvojic je bila Nežina nasprotnica Koliašova. Neža je nastopila skupaj s Slovakinjo Goldianovo. Češka dvojica Koliašova in Osladilova je na tej tekmi dominirala, saj je tekmo dobila z rezultatom 5-21 in 7-21.

Čestitke našim za prikazano igro!