Na 3. AB turnirju v Mariboru slavila Miha Ivanič in Ema Cizelj

  • Domov
  • Na 3. AB turnirju v Mariboru slavila Miha Ivanič in Ema Cizelj

V soboto je v organizaciji BK Branik potekal 3. turnir AB kategorije za posameznike in dvojice v sezoni 2015-16. Organizator je gostil 55 igralcev iz skoraj vseh slovenskih klubov. Konkurenca je bila močna, zato smo gledali kvalitetne in zanimive borbe na badmintonskih igriščih. Kljub velikemu številu igralcev in prijav je tekmovanje potekalo gladko in relativno hitro. Igralci, ki so igrali v vseh treh disciplinah so odigrali tudi po 10 in več tekem. Prav vsem se lahko zahvalimo za pripravljenost igrati v najkrajšem možnem času od prejšnje tekme, saj smo le tako lahko končali tekmovanje še v sprejemljivem času, ob 21:00.

Med mešanimi dvojicami sta bila nepremagljiva Miha Ivanič (BK Medvode) in Nika Arih (BK Mirna). V finalu sta bila v dveh setih boljša od para Cerkovnik-Šetina (BK Medvode). Prvo postavljena nosilca Ivančič in Polančeva (BK Medvode) sta tokrat osvojila bronasto.

V moških dvojicah sta si slavlje prigarala stara znanca dvojic Aljoša Turk in Mitja Šemrov (BK Mirna). Tako v polfinalu kot tudi v finalu sta za zmago garala (obakrat sta za zmago potrebovala tri sete) in pokazala dopadljivo igro. Druga sta bila Miha Ivančič in Rok Jerčinovič (BK Medvode), tretja pa Andraž Krapež in Tilen Zalar (BK Bit).

Suverenost in premoč v ženskih dvojicah sta z gladko zmago na turnirju kronali Katarina Beton (ŠRD Konex) in Doroteja Sutara (HBK MAX). Od začetka sta tekmice premagovali v dveh gladkih setih in tudi v finalu je bilo tako, ko sta jima nasproti stali prvopostavljeni Nika Arih (BK Mirna) in Petra Polanc (BK Medvode). Tretje mesto sta osvojili Nina Kotar in Cecilija Barut (BK Bit).

V prvi oz. A skupini moških posamezno je svojo drugo zmago na turnirju slavil Miha Ivanič (BK Medvode). Prav tako kot v mešanih dvojicah mu je tudi tu v finalu nasproti stal klubski rival Martin Cerkovnik. Premoč BK Medvod je s tretjim mestom kronal Miha Ivančič.

B skupina je bila bolj pisana pri vrhu. Na koncu je slavil povratnik na slovenskih igriščih Andraž Krapež (BK Bit). V finalu se je oddolžil za poraz iz kvalifikacijske skupine in premagal Matica Turineka (BK Medvode). Bronasto medaljo si je okoli vratu obesil Mitja Šemrov (BK Mirna).

Pri dekletih skupine A je s konkurenco pometla Ema Cizelj (BK Mirrna), ki je bila v finalu boljša od Petre Polanc (BK Medvode). Tretja je bila Nastja Stovanje (BK Mirna).

Prav tako kot Ema v skupini A, je bila v skupini B boljša od tekmic Anja Koman. V finalu je v dveh nizih (tako kot tudi ostale tekme) premagala Aljo Novak (BK Bit). Tretja je bila domačinka Neža Frank.

(BK Branik)

Link do rezultatov:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/winners.aspx?id=00CD0D68-EBC4-4970-910C-56FC5D2061F1

Galerija

Arhiv: