Finale 1. slovenske lige – BK BIT novi državni prvak

  • Domov
  • Finale 1. slovenske lige – BK BIT novi državni prvak

Letošnji play-off lige je postregel z  napetimi tekmami, v zanimivem dopoldnevu sta bila v dvorani ZŠD Krim odigrana polfinale in finale prve in druge lige ter tekma za obstanek v 1. ligi.

V polfinalu prve lige sta se najprej srečala lanska finalista Mr. Pet Medvode in BK TEM Mirna. Napeta je bila že prva tekma, v kateri je Jerčinovič šele v tretjem setu strl odpor Domna Laznika. Povsem do konca je bila neodločena tudi tekma Nastje Stovanje in Petre Polanc, slednja je uspela zmagati šele po vrsti dolgih in izenačenih relijev. Sledile so še moške dvojice, ki pa so jih Medvodčani uspeli v svojo korist obrniti že v dveh setih in tako s 3:0 napredovali v finale.  Nekoliko manj napeto je bilo v drugem polfinalu, kjer sta se srečala BK Olimpija in BK BIT, slednji je s Krapežem na čelu prepričljivo slavil s 3:0.

V finalu sta se tako pomerila BK BIT in Mr. Pet Medvode. V prvi tekmi je Krapež prepričljivo premagal Šuštarja, nato pa je sledila tekma žensk posamezno, v kateri smo bili priča dolgim in napetim relijem in številnim preobratom. Čeprav je bila na papirju favoritka Petra Polanc, je dolga in naporna sezona očitno terjala svoj davek in njene običajne učinkovitosti ni bilo opaziti. Po skoraj uro trajajoči tekmi je konec tretjega seta le uspela obrniti v svojo korist. V tekmi moških dvojic, ki je sledila, sta Jerčinovič in Ivančič poskušala presenetiti Krapeža in Zalarja, a brez pravega uspeha. Sledila je še tekma ženskih dvojic, kjer pa je za Medvodčane morala nastopiti sicer poškodovana Taja Cerkovnik, ob katerih je po dolgem času zaigrala Maja Kersnik. Navkljub nepopustljivemu boju sta Medvodčanki v tretjem setu morali priznati premoč BK BIT.

V tekmi za tretje mesto je BK Olimpija začela precej prepričljivo – z zmago v mešanih in ženskih dvojicah. Sledila je igra  moških dvojic in žensk posamezno, kjer zmaga BK TEM Mirna ni bila vprašljiva. O zmagovalcu je tako odločala zadnja tekma – Andrej Pohar je v dveh setih premagal Domna Laznika in BK Olimpija se je po daljšem času zopet uvrstila med prvo trojico slovenskih klubov.

V drugi ligi so najbolje zaigrali BK Medvode mladi, v finalu so premagali BK Ljubljana. V prvo ligo napreduje BK Medvode mladi.

V tekmi za ostanek v prvi ligi je BK Branik prepričljivo premagal BK Konex.

Tekme so se končale malo pred tretjo uro, sledilo je prijetno druženje na bližnji Livadi, kjer so bile podeljene nagrade najboljšim mladincem na končnih jakostnih lestvicah.

Povezava na rezultate:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=9DBD63D7-3730-46F3-9F28-E9AC6D9E1A63&d=20170610

Arhiv: