BEC Regional Project na Mirni

  • Domov
  • BEC Regional Project na Mirni

Badmintonska zveza Slovenije je organizirala t.i. BEC Regionalni projekt, kjer so sodelovale mlade reprezentance Slovenije, Hrvaške in Srbije. Na 8-dnevnih pripravah, ki so potekale na Mirni na Dolenjskem, je od nedelje, 30.7.2017, do nedelje, 6.8.2017, sodelovalo 33 igralcev. Glavni trener na pripravah je bil Denys Peshekhonov, pomočnika na pripravah pa sta bila Dušan Skerbiš in iz Srbije Igor Šešić. Treningi so potekali v dvorani dvakrat dnevno po 2 uri. Dopoldanski treningi so bili večinoma namenjeni vajam za specialno kondicijo s podajanjem več žog, medtem ko so bili popoldanski treningi večinoma namenjeni tehnično-taktičnim vajam z eno žogo ter igranju setov.

V četrtek so si igralci zaslužili odmor in so se odpravili na bazen v Sevnico, kjer so se ohladili in uživali v osvežujoči vodi. Zvečer pa so se fantje pomerili še v igri nogometa. Sobota je bila namenjena ekipnemu turnirju, kjer se je 6 nacionalno mešanih ekip pomerilo vsaka z vsako po sistemu do 105 točk. Torej igralo se je 5 disciplin (moški in ženske posamezno, moške, ženske in mešane dvojice), kjer se štetje točk nadaljuje, potem ko prva disciplina (op. vrstni red disciplin smo pred začetki dvoboja požrebali, da se ni dalo vnaprej taktizirati z najmočnejšo disciplino) doseže 21 točk, druga disciplina 42 točk, tretja 63, in četrta 84 točk. Ta način štetja se je izkazal kot zelo zanimiv, saj se je vsak moral boriti za vsako točko, ki je lahko prinesla ekipi končni uspeh. V nekaj dvobojih se je zgodil preobrat v zadnji peti disciplini ali pa so se ti preobrati dogajali ves čas tekom dvoboja. 

Veseli nas, da smo skupaj s prijateljskima zvezama s Hrvaške in iz Srbije ponovno organizirali zelo kakovostne skupne priprave, za kar se obema zveza iskreno zahvaljujemo. Seveda pa ne moremo mimo tega, da brez finančne pomoči Badminton Europe tako uspešnih projektov najbrž ne bi bilo.

Galerija

Arhiv: