IX Portuguese Junior 2017: Zmaga Gašperja Krivca in Petre Polanc

  • Domov
  • IX Portuguese Junior 2017: Zmaga Gašperja Krivca in Petre Polanc

Gašper Krivec in Petra Polanc sta zmagala v mešanih dvojicah na turnirju za mladinsko svetovno jakostno lestvico na Portugalskem, ki je potekal med 1. in 3.12.2017. Med posamezniki sta se oba prebila do četrtfinala.

Naša mlada igralca sta se brez izgubljenega seta uvrstila v finale mešanih dvojic, kjer sta jima nasproti stala Belgijca Van Nieuwkerke/ De Langh. Tudi tokrat nista oddala niza in zasluženo osvojila prvo mesto. Tudi v igri posameznikov sta igrala zelo dobro, saj sta se oba uvrstila v četrtfinale, tam pa sta jih ustavila kasnejša zmagovalca turnirja. Petra je izgubila s Francozinjo Huet, Gašper pa z Belgijcem Carraggijem. Prihodnji teden čaka mladince mednarodno tekmovanje v Estoniji in upamo na ponovne uspehe.

Vse čestitke za osvojen naslov v mešanih dvojicah!

 

Izjava trenerke Maje Kersnik:

"Petra in Gašper sta že na Češkem prikazala odlično igro mešanih dvojic. Tokrat sta to le še ponovila, kar dokazuje konstantna igra tekom celega turnirja in na koncu zmaga v dveh nizih proti močnemu belgijskemu paru. Kot bi naredila nekakšen preskok v svoji igri prav na tekmovanju na Češkem. Sem mnenja, da bi s tako igro lahko osvojila tudi Slovaško in Slovenijo. Žal mi je, da se za Gašperja iztekajo nastopi v mladinski konkurenci, saj s tem med mladinci izgubimo zelo močnega igralca tako za mešane dvojice kot za igre posamezno. Pri obeh igralcih je bila prikazana dobra igra tudi med posamezniki, vendar pa je morda tudi malo smole v žrebu pripomoglo k temu, da nismo iztržiti še kakšno polfinale."  

 

Izjava Petre Polanc:

"Nisem pričakovala, da nama bo uspelo, saj sta bila nasprotnika precej dobra. Močno sva se borila in na koncu pokazala premoč. Vse nasprotnike sva tokrat porazila v dveh setih. Žal pa se v igri posamezno ni izšlo tako, kot sem si želela. Uspelo mi je priti vse do četrtfinala, kjer pa je bila premočna Francozija Huet, ki je na koncu osvojila turnir. Nad organizacijo turnirja sem bila prijetno presenečena. Tekmovanje je potekalo tekoče. Pohvale tudi linijskim in glavnim sodnikom, ki so poskrbeli, da ni prihajalo do nejevolje na igrišču."

Izjava Gašperja Krivca:

"V igri posamezno sem prisel do četrtfinala, kjer pa je bil zame premočan kasnejši zmagovalsec turnirja. V mešanih dvojicah sva s Petro prikazala zelo dobro igro in brez izgubljenega seta prišla v finale. V finalu sva se pomerila proti drugo postavljenima Belgijcema. Sama sicer nisva pričakovala zmage, vendar sta se nama trud in vztrajnost poplačala na koncu, ko sva dobila tekmo z rezultatom 21:19 21:19. Zame je to druga zmaga v mešanih dvojicah in skupno 5. finale na mednarodnih turnirjih za mladinsko svetovno jakostno lestvico v tej sezoni."

 

Povezava na rezultate:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=EA01550F-D9FA-437D-8C81-814D8A4025DB

Galerija

Arhiv: