Petra Polanc osvojila vse 3 možne naslove na DP do 19 let na Mirni

  • Domov
  • Petra Polanc osvojila vse 3 možne naslove na DP do 19 let na Mirni

Na sončno nedeljo je na Mirni potekalo Državno prvenstvo do 19 let, kjer smo videli veliko dobrih in borbenih iger, vendar do večjih presenečenj vseeno ni prišlo.

Že v dopoldanskih urah smo dobili prvaka v mešanih dvojicah. To sta postala Gašper Krivec in Petra Polanc (BK Mirna/BK Medvode), ki sta brez večjih težav odpravila Marušo Vračar in Miho Mastena (BK Olimpija/BK Branik Maribor) v dveh setih. Bron so si zagotovili navezi Jaka Ivančič/ Taja Pipan (BK Medvode)in Domen Lonzarič/Neža Frank (BK Branik Maribor).

V igri posamezno je bilo vse po pričakovanjih. Gašper Krivec je slavil svoj drugi naslov, za katerega pa se je moral dobro namučiti proti Ianu Spillerju iz BK Olimpija. Oba sta se brez težav uvrstila v finale, prvi prek Miha Mastena, drugi prek Jake Ivančiča.

Pri dekletih je vlogo favoritinje potrdila Petra Polanc, ki je vse odpravila v dveh setih. V finalu je bila boljša od Maruše Vračar (Olimpija). Bron sta si tokrat priigrali Nike Brajkovič (Bit) in nekoliko presenetljivo Anja Jordan (Ljubljana).

Igre dvojic so prinesle še največje presenečenje, saj sta se pri fantih na najvišjo stopničko uspela povzpeti Jaka Ivančič in Miha Masten (BK Medvode/ BK Branik), katera sta v finalu po dveh setih odpravila Gašperja Krivca in Domna Laznika (BK Mirna), v polfinalu pa še Domna Lonzariča in Klemna Lesničarja (oba BK Branik Maribor). Še eno bronasto medaljo sta poleg štajerske naveze osvojila tudi Tej Kolar in Matea Manić (oba BK Medvode).

Dekleta pa na koncu niso pustila nobenih presenečenj. Naslova sta se veselili Petra Polanc in Nike Brajkovič (BK Medvode/BK Ljubljana), ki sta v finalu odpravili navezo Maruša Vračar/Taja Pipan (BK Olimpija/ BK Medvode) v dveh setih. Bron je šel v roke Neže Frank in Zale Žuran (obe BK Branik Maribor) ter Anje Jordan in Zoje Novak (obe BK Ljubljana).

Povezava na rezultate:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=682CD150-B600-4A9F-BB2D-8DE478DC48D9

A.T. BK Mirna

Galerija

Arhiv: