Kvalifikacije EP mešane ekipe: Za konec zmaga proti Avstriji

• Kvalifikacije EP mešane ekipe: Za konec zmaga proti Avstriji

Slovenska članska badmintonska reprezentanca je nastopila na kvalifikacijskem turnirju za nastop na EP mešanih ekip, ki bo februarja 2019 na Danskem. Zabeležila je dva poraza – 0:5 proti Nemčiji in 1:4 proti Švedski, za konec pa je premagala Avstrijo 4:1.

Danes se je v Erlangnu v Nemčiji zaključil kvalifikacijski turnir skupine 5 za nastop na EP mešanih ekip, ki bo prihodnje leto v Kobenhavnu na Danskem. Slovenska ekipa v postavi Miha Ivanič, Miha Ivančič, Andraž Krapež, Kaja Stanković, Petra Polanc, Lia Šalehar, Iza Šalehar ter trenerja Rok Trampuž in Yasen Borisov so se v petek prvo pomerili s favorizirano Nemčijo in izgubili 0:5, kljub temu, da so se zelo dostojno upirali. Tudi proti Švedom so zabeležili poraz 1:4. Edino zmago za slovensko ekipo je dosegel Miha Ivanič v igri moških posamezno. Za konec so premagali Avstrijo kar 4:1, čeprav je bila naša ekipa na papirju kot najšibkejša na tem turnirju. Dvoboj je bil zelo izenačen, saj so se kar štiri od petih tekem končale v treh setih. Točke za Slovenijo so priigrali Miha Ivanič in Petra Polanc v mešanih dvojicah, Kaja Stanković med posameznicami, Miha Ivanič in Andraž Krepež v moških dvojicah ter Petra Polanc in Iza Šalehar v ženskih dvojicah.

Vsi rezultati:

Slovenija: Nemčija  0:5

Avstrija: Švedska    0:5

Slovenija: Švedska  1:4

Avstrija: Nemčija    1:4

Slovenija: Avstrija  4:1

Nemčija: Švedska  4:1

Končni vrstni red:

1. Nemčija
  2. Švedska
  3. Slovenija
  4. Avstrija

Na finalni turnir se je uvrstila Nemčija. Ostali zmagovalci kvalifikacijskih skupin: Anglija, Rusija, Nizozemska, Francija, Španija in Irska. Poleg naštetih ima zagotovljen nastop še gostiteljica Danska, ki je tudi branilka naslova.

Povezava na vse rezultate: