62. člansko DP: Petra Polanc do treh naslovov

• 62. člansko DP: Petra Polanc do treh naslovov

V Medvodah se je zaključilo 62. člansko DP v badmintonu. Naslove so osvojili Miha Ivanič (BK Medvode) in Petra Polanc (BK Medvode) med posamezniki, Miha Ivančič in Petra Polanc (oba BK Medvode) v mešanih dvojicah, Aljoša in Urban Turk (BK Mirna) v moških dvojicah ter Petra Polanc in Kaja Stanković (BK Medvode in BK Ljubljana) v ženskih dvojicah.

Naslov državnih prvakov v mešanih dvojicah sta ubranila Miha Ivančič in Petra Polanc (oba BK Medvode), ki sta v finalu v dveh setih 21:13, 21:16 premagala Aljošo Turka in Niko Arih (oba BK Mirna). V polfinalu mešanih dvojic sta Ivančič in Polančeva v treh setih (18:21, 21:14,21:15) premagala Mitjo Šemrova in Jerco Bajuk (oba BK Mirna). Turk in Arihova pa sta v klubskem in tudi bratskem obračunu brez večjih težav v dveh setih (21:14, 21:8) premagala Urbana Turka in Emo Cizelj (vsi BK Mirna).

Pri moških posamezno je tudi Miha Ivanič (BK Medvode) ubranil naslov, potem ko je v finalu 21:6, 21:18 premagal klubskega kolega Miho Ivančiča. V polfinalu v treh setih (19:21, 21:7, 21:15) strl odpor Roka Jerčinoviča (oba BK Medvode). V drugem polfinalu je Miha Ivančič  presenetljivo vzel prvi set Andražu Krapežu (BK BIT), saj je slednji ves čas nadziral potek igre in imel prednost, ki jo je proti koncu seta zapravil. V drugem setu je Krapež vodil, a žal si je pri visoki prednosti poškodoval gleženj in moral tekmo predati.

Pri ženskah posamezno je Petra Polanc (BK Medvode) osvojila še svoj drugi in za klub tretji naslov. V finalu je premagala Niko Arih (BK Mirna) v dveh setih 21:19, 21:10. Polančeva je v prvem polfinalu premagala Kajo Stanković (BK Ljubljana) 24:22, 21:18. Arihova je v drugem polfinalu brez večjih težav premagala Nino Kotar v dveh setih 21:10, 21:12.

Naslov prvakov v moških dvojicah sta zasluženo osvojila brata Aljoša in Urban Turk (BK Mirna), katerima v finalu mlada Klemen Lesničar in Domen Lonzarić nista bila kos (21:13, 21:19). V polfinalu sta Turka proti Tilnu Zalarju in Andražu Krapežu (oba BK BIT) dobila brez boja zaradi poškodbe slednjega. V drugem polfinalu so se pomerili še mladinci – Lesničar in Lonzarić sta v treh setih (21:15, 23:25, 21:14) premagala Miho Mastena in Jako Ivančiča (BK Branik/ BK Medvode).

V ženskih dvojicah sta Jerca Bajuk in Nika Arih (obe BK Mirna) proti Petri Polanc in Kaji Stanković (BK Medvode/ BK Ljubljana) zmagali prvi set 21:14, drugega in tretjega pa sta dobili slednji 21:10, 21:16. Arihova in Bajukova sta v prvem polfinalu proti Vesni Brlič in Evi Gruber (BK Kungota/ BK Branik) zmagali v treh setih 21:19, 14:21,21:11. V drugem polfinalu sta Stankovićeva in Polančeva sta proti Ani Mariji Šetina in Sabini Magyar (BK Medvode/ BK Mladost) brez večjih težav zmagali 21:9, 21:12.

Povezava na žrebe in časovnico: