Nike Brajkovič in Blaž Smrkolj do brona na Madžarskem

• Nike Brajkovič in Blaž Smrkolj do brona na Madžarskem

Pretekli vikend je naša mladinska reprezentanca nastopila na mednarodnem mladinskem turnirju v Pecsu na Madžarskem - 9th MULTI ALARM Hungarian International Junior Championships 2019. V ekipo se je po izpuščenem turnirju na Poljskem (poškodba mišice) vrnila Nike Brajkovič, tako da smo tokrat nastopili v popolni postavi. Našo ekipo so poleg Nike sestavljali: Maruša Vračar, Špela Alič, Blaž Smrkolj, Miha Masten in Jaka Ivančič.

V sobotnih četrfinalnih obračunih smo nastopili trikrat. Prvo četrtfinale sta si priigrala Nike Brajkovič in Blaž Smrkolj v igri mešanih dvojic, drugo Jaka Ivančič v igri posameznikov in kasneje še v paru z Miho Mastenom. Uspešna sta bila Nike Brajkovič in Blaž Smrkolj, ki sta se z zmago nad škotskim parom Gunn/Sugden uvrstila v polfinale. V polfinalu sta jima nasproti sta Čeha Vit Kulišek in Lucie Krpatova. Kljub dobremu štartu naših dveh igralcev, sta kasneje nasprotnika igro spremenila v svojo korist in zmagala z rezultatom 21:18, 21:14. Vseeno pa si Nika in Blaž zaslužita vse četitke za prikazano igro in osvojeno bronasto medaljo.

Povezava na rezultate:

Naslednja postaja naše reprezentance bo turnir v Milanu, ki bo na sporedu čez slabih 14 dni.