Rekordno število udeležencev na Ekipnem DP za OŠ in SŠ

• Rekordno število udeležencev na Ekipnem DP za OŠ in SŠ

V sredo, 10.4. 2019, je v Športni dvorani v Medvodah potekalo Ekipno državno prvenstvo za osnovne šole (ločeno licencirani in nelicencirani) ter Ekipno državno prvenstvo za srednje šole. Udeležba je bila rekordna, saj je nastopilo kar 20 ekip pri OŠ nelicencirani, 11 ekip pri OŠ licencirani ter 4 ekipe pri SŠ.

Pri OŠ nelicencirani je zmagala OŠ Globoko (Aljaž Kelhar, Maj Vrstovšek, Sara Keržan, Patricija Kostevc). V finalu so premagali OŠ Preserje pri Radomljah 3:2. Tretje mesto je osvojila OŠ Žužemberk.

Pri OŠ licencirani smo videli zelo veliko zanimivih dvobojev, kjer pa je na koncu zmagala DOŠ I Lendava (Davod Gabor, Anel Hac Győrkőš, Dorian Hranilovič, Nika Bedič, Iva Koša, Kaja Litrop). V finalu je s 3:1 premagala OŠ Pirniče. Tretje mesto je osvojila OŠ Kungota.

II. Gimnazija Maribor (Domen Lonzarić, Klemen Lesničar, Veronika Ekart, Neža Frank, Zala Žuran) je pripravila presenečenje in premagala Gimnazijo Šentvid v zelo izenačenem dvoboju (3:2). Tretje mesto je osvojila Gimnazija Šiška.

Čestitke vsem!

ŽREB EKIPNO DP OŠ licencirani in SŠ:

ŽREB EKIPNO DP OŠ nelicencirani: