• FZ Forza Slovenia International 2019: Jaka Ivančič in Miha Masten do četrtfinala na mednarodnem prvenstvu Slovenije v badmintonu

Na turnirju FZ Forza Slovenia International 2019 v Medvodah so bili danes odigrani finali, kjer smo gledali vrhunski badminton, tudi z azijskimi predstavniki. V četrtfinale sta se od Slovencev uvrstila moška dvojica (trenutno še mladinca) Jaka Ivančič in Miha Masten.

Na mednarodnem turnirju serije International v Medvodah, ki šteje za svetovno jakostno lestvico, smo videli vrhunski badminton. Nastopilo je več kot 200 tekmovalcev iz 41 držav. V mešanih dvojicah sta v finalu ubranila lansko zmago Angleža Gregory Mairs/ Jenny Moore.  V dveh setih sta bila boljša od Fincev Antona Kaistija in Inalotte Suutarinen 21:16, 21:17.

V igri posameznikov je prvi nosilec turnirja Indijec Sourabh Verma v dveh setih odlične igre premagal četrtega nosilca Japonca Minorua Kogo 21:17, 21:12.

Španka Clara Azurmendi je zmagala med posameznicami. Kot tretja nosilka je že v prvem kolu glavnega turnirja izkusila kakovost letošnjega turnirja, saj je za las izvlekla zmago. V finalu je v treh setih premagala Danko Sofie Holmboe Dahl (14:21, 21:17, 21:18).

V ženskih dvojicah sta zmagali Angležinji Jenny Moore in Victoria Williams, ki sta v finalu premagali Indijki Poojo Dandu in Sanjano Santosh 21:14,

Japonca Shohei Hoshino in Yujiro Nishikawa sta v vedno atraktivnem finalu moških dvojic premagala Poljaka Adama Cwalino in Pawla Pietryja 21:9, 21:

Od Slovencev sta se izkala še mladinska reprezentanta Jaka Ivančič in Miha Masten, ki sta izkoristila dober žreb in z dobro igro prišla vse do četrtfinal, kjer pa nista bila daleč od uspeha kariere. Do polfinala sta proti Srboma Bjelan/Doder sta izgubila v tesnih treh setih 21:19, 19:21, 14:21, potem ko sta imela v zaključku drugega seta že nakaj točk prednosti.

V dvojicah smo imeli še kar nekaj naših tekmovalcev v glavnem žrebu - pri moških Jan Babnik/Gal Bizjak, Gašper Krivec/Urban Turk, Klemen Lesničar/ Domen Lonzarič, vendar žal nihče ni uspel napredovati v drugo kolo. V ženskih dvojicah sta v glavnem žrebu nastopili le Lia in Iza Šalehar, ki pa sta prav tako izgubili prvo tekmo. Tudi v mešanih dvojicah naši v glavnem žrebu niso zabeležili zmage. V glavnem žrebu so zaigrali Gregor Alič/ Špela Alič, Martin Cerkovnik/ Maruša Vračar, Miha Ivanič s Hrvatico Katarino Galenič, Miha Ivančič/Petra Polanc ter Urška Polc z Avstrijcem Rudigerjem Gnedtom.

Slovenski nastopi so se med posamezniki zaključili že v kvalifikacijah, kjer je bil najbližje napredovanju Miha Ivanič, ki je izgubil v tretjem kolu kvalifikacij v treh setih proti Čehu Janu Loudi, prvemu nosilcu kvalifikacij. Po eno zmago v kvalikacijah so dosegli še Gašper Krivec, Martin Cerkovnik in Miha Ivančič. Pri posameznicah je v glavnem žrebu nastopila Petra Polanc, ki je že v prvem kolu morala priznati premoč Indijki Aakarshi Kashyap v dveh setih. V kvalifikacijah je zmago dosegla še Kaja Stanković.

Povezava na rezultate: