EI Minsk: Oba naša zaključila v skupinskem delu

• EI Minsk: Oba naša zaključila v skupinskem delu

Na 2. Evropskih igrah, ki so letos potekale v Minsku v Belorusiji, sta nas v badmintonu med posamezniki oz. posameznicami  zastopala 21- letni Medvodčan Miha Ivanič in 20-letna Kočevka Lia Šalehar. Žal sta oba tekmovanje zaključila že v predtekmovanju, kjer se je igralo v 8 skupinah po 4 tekmovalci/ke. Miha Ivanič je igral odlično vse tri tekme in celo zabeležil zmago proti Italijanu Maddaloniju. S tem je dobil tudi dobre točke za svetovno jakostno lestvico in predvsem samozavest, da je sposoben igrati na visokem nivoju. Lia Šalehar ima težavo z gležnjem, zaradi katere na te igre ni prišla dobro pripravljena, hkrati pa jo je bolečina v gležnju ovirala, da bi pokazala vse, kar zna in zmore. Kljub temu je igrala borbeno, vendar kaj več kot 3 dostojne poraze ni uspela zabeležiti v svojo statistiko teh iger.

Tekmovanje poteka še vse do nedelje, ko bodo znani vsi zmagovalci. Rezultate lahko spremljate na spodnji povezavi.

REZULTATI Miha in Lia:

Miha Ivanič : Misha Zilberman (Izrael) 22:24, 18:21

Miha Ivanič : Eetu Heino (Finska) 15:21, 15:21

Miha Ivanič : Rosario Maddaloni (italija) 21:19, 18:21, 21:10

Lia Šalehar : Sonia Goncalves (Portugalska) 5:21, 13:21

Lia Šalehar : Sabrina Jaquet (Švica)  10:21, 16:21

Lia Šalehar : Chloe Birch (Velika Britanija) 5:21, 11:21

Vse rezultate lahko spremljate na uradni strani MINSK 2019: