Dvakrat zlato in enkrat srebro za slovenske predstavnike

• Dvakrat zlato in enkrat srebro za slovenske predstavnike

Mirna in Mokronog sta od petka, 13.9.2019, do nedelje, 15.9.2019, gostila tradicionalni mednarodni turnir v kategorijah do 11, 13, 15 in do 19 let . Slednja kategorija šteje za evropsko in svetovno mladinsko jakostno lestvico, turnir do 15 let pa za postavitev nosilcev na EP do 15 let februarja 2020 v Franciji.

Zato je bila konkurenca še posebej močna prav v kategoriji do 15 let, kjer pa je Mark Koroša (BK Kungota) z odličnimi igrami pokoril vse tekmece in stopil na najvišjo stopničko na podelitvenem odru. V polfinalu je premagal Nemca Floriana Otta v treh setih 21:10, 17:21, 21:12, v finalu pa Nemca Luisa Pongratza 21:8, 21:14. V kategoriji do 15 let sta uspeh dopolnila Žiga Podgoršek in Timotej Ušeničnik (BK Medvode), ki sta bila poržena šele v finalu fantovskih dvojic do 15 let. Od njiju sta bila v treh setih (16:21, 21:19, 21:17) boljša Avstrijca Pascal Cheng in Piotr Jaszczynski.

V kategoriji do 19 let sta zasluženo zmagala Jaka Ivančič in Miha Masten (BK Medvode/ BK Branik), ki kot prvo postavljena igralca turnirja do finala nista izgubila niti seta. V finalu pa sta po tesnih treh setih premagala Nemca Matthiasa Schnabela in Justina Seibela 13:21, 21:19, 21:16.

Čestitke vsem fantom! Prav tako čestitke in zahvala organizatorju BK Mirna še za en dobro izpeljan mednarodni turnir.

Povezave na žrebe in rezultate:

Do 19 let - Mirna

Do 11,13 in 15 let - Mokronog