Na mednarodnem turnirju v Medvodah tudi dve slovenski zmagi

• Na mednarodnem turnirju v Medvodah tudi dve slovenski zmagi

Pretekli vikend se je v Medvodah odvijal že tradicionalni mednarodni turnir za mlade. Turnir do 17 let - FZ FORZA U17 Medvode Cup 2019 - šteje za evropsko kadetsko jakostno lestvico, na turnirju v starostnih kategorijah do 11, 13 in do 15 let - 11th Medvode Forza Cup 2019 - U11, U13 & U15 - pa rezultati slednje starostne kategorije štejejo za postavljanje nosilcev na prihajajočem EP do 15 let v Franciji (februarja 2020). Več kot 300 igralcev iz različnih evropskih držav se je 3 dni v borbenem in fairplay vzdušju dobro organiziranega turnirja borilo za odličja in nagrade, ki so se delile v nedeljo po finalnih tekmah.

V mlajših kategprijah so slovenski badmintonisti 7x stopili na zmagovalni oder. Anja Blazina (BK Ljubljana) je na anjvišjo stopničko stopila med posameznicami do 13 let, skupaj z Ivo Koša (BK Mladost) pa sta skupaj stali na najvišji stopnici tudi v dvojicah do 13 let.

Maja Mavec (BK Konex) je osvojila 3. mesto med posameznicami do 11 let, Iva Koša pa je svojo drugo medaljo priborila med posameznicami do 13 let. Matic Cerar in Samo Stanovnik (oba BK Medvode) sta bila druga v dvojicah do 13 let, Tim Anzelj (BK Mirna) pa je skupaj z Avstrijcem Zhanom uspeh dopolnil s tretjim mestom. Edino medaljo za Slovenijo do 15 let je osvojila Nika Bedič (BK Mladost) med posameznicami.

Povezava na žrebe in rezultate U11, U13 in U15:

Na turnirju do 17 let so slovenski predstavniki osvojili dve medalji. Špela Alič (BK Olimpija) je osvojila bronasto medaljo med posameznicami, Nik Zupančič in Matevž Herman (oba BK Mirna) pa sta osvojila medaljo v disciplini fantovskih dvojic.

Povezava na žrebe in rezultate U17: