Petra Polanc in Kaja Stanković prvi imeni letošnjega DP v badmintonu

• Petra Polanc in Kaja Stanković prvi imeni letošnjega DP v badmintonu

Miha Ivančič in Petra Polanc (oba BK Medvode) sta ubranila naslov državnih prvakov v mešanih dvojicah. V finalu sta brez težav premagala Tilna Zalarja in Nike Brajkovič (oba BK BIT) v dveh setih (21:14, 21:14). V polfinalu sta Miha Ivanič in Petra Polanc gladko v dveh setih 21:14, 21:8 premagala Aljoša Turka in Niko Arih (BK Mirna), Tilen Zalar in Nike Brajkovič pa Domna Lonzarića in Marušo Vračar (BK Branik/ BK Olimpija) v tesnih treh setih (15:21, 21:6, 22:20).

Andraž Krapež (BK Bit) je v disciplini moški posamezno osvojil svoj prvi naslov državnega članskega prvaka, potem ko je v kakovostnem finalu premagal Miha Ivaniča (BK Medvode) v treh setih 21:11, 20:22, 21:17. Ivanič je v polfinalu premagal Tilna Zalarja (BK BIT) v dveh setih (21:9, 21:18), medtem ko smo v drugem polfinalu gledali 3 sete, kjer je Krapež proti Mihi Ivančiču (BK Medvode) po izgubljenem prvem setu 20:22 le obrnil potek igre v svojo korist (21:12, 21:14).

Že 5. naslov državne prvakinje med posameznicami je osvojila Kaja Stanković (BK Ljubljana), ki je v finalu 25:23, 21:14 premagala Petro Polanc (BK Medvode). Stankovićeva je brez težav v polfinalu premagala mlajšo klubsko kolegico Anjo Jordan (21:14, 21:8), Polančeva pa Urško Polc (BK Kungota) prav tako v dveh setih (21:11, 21:14).

Gašper Krivec in Miha Ivanič (BK Medvode/BK Mirna) sta postala državna prvaka v moških dvojicah.  Za njiju je to prvi nasov prvakov v dvojicah. V finalu sta z rezultatom 21:12, 23:21 premagala Urbana in Aljošo Turka (oba BK Mirna). Ivanič in Krivec sta v polfinalu premagala Urbana Hermana in Domna Laznika (BK Mirna) 21:9, 21:18. Brata Turk pa sta morala proti Roku Jerčinoviču in Mihi Ivančiču (oba BK Medvode) odigrati 3 sete (21:18, 12:21, 21:19).

Petra Polanc in Kaja Stanković (BK Medvode/ BK Ljubljana) sta dopolnili bero naslovov v ženskih dvojicah, kjer sta v finalu premagali Nike Brajkovič in Nino Kotar (obe BK BIT) 21:17, 21:8. Polančeva in Stankovićeva v polfinalu nista imeli težav z mlajšima Marušo Vračar in Špelo Alič (obe BK Olimpija). Zmagali sta 21:5, 21:12. Medtem Brajkovičeva in Kotarjeva nista imeli lahkega dela proti izkušenima Tini Adler in Urški Polc (obe BK Kungota). Zmagali sta v treh setih (21:7, 10:21, 21:16).

Povezava na rezultate:

Dušan Skerbiš, direktor reprezentanc BZS