• EP za moške in ženske ekipe: Za slovo ženske z zmago, moški pa s porazom proti Finski

Na 8. EP za moške in ženske ekipe v badmintonu je moška ekipa izgubila proti Fincem 0:5, ženska ekipa pa zmagala 5:0 proti Finkam.

V predtekmovalni skupini 7 je naša moška ekipa zaigrala še proti Finski. Kljub solidni igri so izgubili 0:5. Blizu zmage je bila le dvojica Miha Ivančič/ Rok Jerčinovič. Osvojili so končno 4. mesto izmed petih ekip skupine 7. V četrtfinale so napredovali Ukrajinci.

Ženska ekipa je žensko ekipo Finske suvereno premagala 5:0. Tri točke med posameznicami so prispevale Petra Polanc, Lia Šalehar in Kaja Stanković, v dvojicah pa Lia Šalehar/Nika Arih in Kaja Stanković/Petra Polanc. Na koncu so osvojile 3. mesto v predtekmovalni skupini 6. V četrtfinale so se uvrstile Turkinje.

»Z igrami svoje ekipe sem zelo zadovoljna. Borile smo se ne glede na delni rezultat dvoboja. Uspela nam je visoka zmaga proti Finkam (5:0), proti Turkinjam in Čehinjam pa smo prikazale borbeno in kakovostno igro. Veselim se reprezentančnih ekipnih tekem v prihodnje, saj smo po nekaj letih spet prisotni na EP kot ekipa«, je po zaključenem ekipnem EP zadovoljna kapetanka ženske ekipe, 25- letna Kaja Stanković.

»Fantje smo dali vse od sebe. Proti Portugalcem smo zasluženo zmagali. Škoda, da nam proti Norvežanom ni uspelo, saj nismo bili veliko slabši. Ukrajinci in Finci so za nas trenutno premočni. Smo mlada ekipa in upam, da bomo v prihodnje še naprej načrtno delali, da bomo še boljši na prihodnjih prvenstvih. Želim si, da bi se nam v prihodnjih letih pridružile tudi mlajše generacije.«, dodaja Andraž Krapež, 23- letni kapetan moške ekipe.

Povezava na žrebe in časovnico: