Maja Kersnik v novi vlogi

  • Domov
  • Maja Kersnik v novi vlogi

Z novim mesecem je v vlogo selektorice članske državne reprezentance stopila nekdanja igralka, kandidatka za OI v Pekingu leta 2008 in dolgoletna članica članske državne reprezentance, Maja Kersnik.

Maja o svoji novi vlogi pravi: »Zadnjih 10 let sem bila trenerka v Badminton klubu Medvode in Selektorica mladinske reprezentance Slovenije. Odločitev, da zapustim delo trenerja v BK Medvode je bila zame težka in zagotovo pomeni neko prelomnico v moji trenerski karieri. Prevzeti delo s člansko reprezentanco mi pomeni velik izziv in predvsem ogromno odgovornost. Stanje v reprezentanci ni ravno rožnato, vendar reprezentanco tvorijo mladi in talentirani igralci kar je velik plus. Stanje otežuje trenutna situacija, ki je nastala zaradi pandemije Korona virusa. Ponovno preiti v trenažni proces po tako dolgi odsotnosti iz igrišč bo dodatni izziv... Vendar kakorkoli, ostati moramo optimistični

Maja stavi na trdo delo, veliko komunikacije in usklajevanje s klubskimi trenerji in igralci ter obojestransko spoštovanje. Igralci so zanjo na prvem mestu in želi, da vsi skupaj stopajo v isto smer.

Glede konkretnih ciljev za člane reprezentance je povedala tole: »O konkretnih rezultatskih ciljih je v tem trenutku težko govoriti, saj niti ne vemo kako bo v prihodnje izgledal koledar mednarodnih tekmovanj. Zagotovo ostaja glavni in dolgoročni cilj uvrstitev na Olimpijske igre, vendar se je sedaj prvo potrebno posvetiti drugim, malo nižjim, kratkoročnim ciljem. Glavna naloga bo kvalificirati igralce na Svetovno in Evropsko prvenstvo, kar pa seveda pomeni dvig sameg rankinga na svetovni in evropski rang lestvici. O bolj konkretnih ciljih pa v tem trenutku res težko govorim, saj bodo postavljeni individulano glede na posameznika, a zagotovo zapisani in objavljeni v dokumentu članske reprezentance takoj, ko se slika glede tekmovanj v prihodnje vsaj malo izkristalizira

Vloga selektorice pa ni edina, ki jo je Maja prevzela. Delovala bo tudi kot koordinatorka mladih reprezentanc. Pomagala bo pri postavljanju sistema za sistematično delo, ki se bi začelo že z najmlajšimi (U11). Ima številne ideje, ki jih želi preizkusiti v praksi in ugotoviti, katere bodo najbolj prispevale k razvoju slovenskega badmintona.

 »Menim, da lahko samo neko sistematično in strukturirano delo na področju razvoja igralca, kasneje obrodi sadove v članski konkurenci. Vsega tega ne bo moč doseči čez noč. Za vse to bo potreben čas in postopno vzpenjanje stopnjo za stopnjo. Težko bo, potrebno bo ogromno potrpljenja, želje, predvsem pa volje in dela. Igralce poznam in lahko rečem le, če ne bi verjela v njih, te vloge ne bi prevzela

Majino igralsko kariero krasijo številni uspehi na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Svoje izkušnje iz igrišč je nadgradila še s strokovnim znanjem, ki ga je pridobila na Fakulteti za šport v Ljubljani in na seminarjih za trenerja in tutorja pod okriljem Svetovne badmintonske zveze ter seveda z izkušnjami, ki jih je pridobila kot klubska trenerka in selektorica mladinske reprezentance Slovenije.

Na novi poti ji želimo veliko uspehov in lepih trenutkov!

 

Majini največji uspehi v igralski karieri:

- 17. mesto v kategoriji ženske posamezno na Svetovnem  prvenstvu leta 2005 (Anaheim, ZDA)

- državna članska prvakinja v kategoriji ženske posamezno (2005)

- 2. mesto v kategoriji ženske posamezno na tekmovanju International challenge (Islamabad, Pakistan 2007)

- 1. mesto v kategoriji mešanih dvojic na tekmovanju International series (Damask, Sirija 2007)

- 3. mesto v kategoriji ženske posamezno na tekmovanju International series (Damask, Sirija 2007)

Majini največji trenerski uspehi:

-          bronasta medalja na Evropskem mladinskem prvenstvu v mešanih dvojicah, ki sta jo osvojila Miha Ivanič in Nika Arih (Mulheim, Francija 2017)

-          uvrstitev v četrtfinale v kategoriji ženske posamezno na Evropskem kadetskem prvenstvu, ki jo je osvojila Petra Polanc (Lubin, Poljska 2016)

-          uvrstitev v četrtfinale na Ekipnem evropskem kadetskem prvenstvu (Ankara, Turčija 2014)

-          uvrstitev v četrtfinale v kategroiji moških dvojic na Evropskem kadetskem prvenstvu, ki sta jo osvojila Miha Ivanič in Andraž Krapež (Ankara, Turčija 2014)

-          številni naslovi državnih prvakov igralcev BK Medvode

Arhiv: