Reprezentančne priprave 2020

  • Domov
  • Reprezentančne priprave 2020

Konec julija so se v Podčetrtku odvijale reprezentančne priprave, ki se jih je udeležilo 46 tekmovalcev. Potekale so pod vodstvom petih trenerjev – vodje priprav ter selektorice članske in mladinske reprezentance Maje Kersnik, selektorja kadetske reprezentance Denisa Pešehonova, selektorja reprezentance do 15 let Aljoše Turka, Jake Šušteršiča in Nike Fujs. Bilo je razgibano, saj so poleg treningov potekale tudi predstavitve in kratka predavanja, manjkalo pa ni niti sproščanja v bazenu.

Foto: Daniel Kodrič

Naši reprezentanti so trenirali najmanj dvakrat na dan. Poleg napornih treningov pa so imeli možnost preizkusiti opremo proizvajalcev Victor in Adidas (https://www.loparji.si/) ter Yonex (http://www.yonex.de/), spoznali so prednosti valjčkanja in dobili prikaz pravilne izvedbe s strani fizioterapevtke in aktualne državne prvakinje Kaje Stanković, se pozabavali pred fotografskim objektivom Daniela Kodriča in pa preizkusili razne pripomočke za vrhunske športnike, ki jih je predstavilo podjetje Kreja d.o.o. (https://www.kreja.eu/32-sport-rehabilitacija).

Vodja priprav ter selektorica članske in mladinske reprezentance o pripravah pravi tako:

Zastavljeni projekt skupnih reprezentačnih priprav je za nami. Veseli me, da smo zamisel uspeli realizirati v takem obsegu. Seveda je bilo kar nekaj težav, nevščenosti in na trenutke je bila cela izvedba pod vprašajem. Kljub temu pa je delo na pripravah potekalo na visokem nivoju, igralci so zavzeto trenirali, nadgrajevali svoje znanje in nabirali izkušnje tako na igrišču kot tudi izven njega. Tekom tedna se je zvrstilo tudi nekaj zanimivih vsebin in predstavitev, kar je dalo še dodaten plus celotni izvedbi. Predvsem pa lahko rečem, da smo s to prvo izvedbo dobili vpogled in izkušnje za delo v naprej. Skupni reprezentančni projekti bodo potekali tudi v prihodnje in prepričana sem, da vsakič na višjem nivoju.

Verjamemo, da so tekmovalci veliko odnesli od priprav, se vrnili domov z novim znanjem in motivirani za delo v prihodnosti.

 

Arhiv: