NA DOLGEM MOSTU ODIGRAN TURNIR DO 15 IN 19 LET

• NA DOLGEM MOSTU ODIGRAN TURNIR DO 15 IN 19 LET

Po triletnem prisilnem odmoru, ki ga je vzrokovala ekspatriacija zelenega kluba iz matične dvorane, se BK Ljubljana vrača v vlogi organizatorja turnirjev, pod okriljem BZS. V prenovljeni dvorani športnega centra Dolgi Most so tekmovalni »krst«, dvanajstih povsem novih igralnih površin, izvedli mladi mojstri perjanice, v kategorijah do 15 in 19 let.

Prek 100 udeležencev se je tako minulo soboto, v lovu za čast in slavo, nenazadnje pa tudi za točke mladinske jakostne lestvice, udarilo na zelenih igriščih dvorane Dolgi most. V luči trenutne situacije je organizator seveda moral poskrbeti tudi za spoštovanje priporočil NIJZ, v zvezi s korona situacijo in tako turnir tokrat žal ni potekal ob prisotnosti tisočglave rjoveče horde oboževalcev, kot je to seveda v navadi, na turnirjih badmintonske zveze. Ne glede na vse pa lahko trdimo, da si je bilo v soboto moč ogledati nekaj res lepih tekem in da prihodnost slovenskega badmintona počiva v dobrih rokah.

Najuspešnejši klub v kategoriji u15 je bil, s 6 osvojenimi kolajnami, organizator turnirja BK Ljubljana, v kategoriji u19 pa so največ žlahtne kovine domov odnesli igralci BK Medvode. Pravijo, da je pomembno sodelovati in ne zmagati, kar vsekakor drži. Ker pa so tudi tokrat, neizogibno, nekateri sodelovali nekoliko bolje, kot drugi, si lahko dobitnike kolajn in pa vse ostale uvrstitve ogledate na spodnji povezavi.

Organizator se zahvaljuje vsem udeležencem, sodnikom in prostovoljcem za sodelovanje.

Napisal: Matjaž Sketelj