05.04.2022

Poročilo za 2. turnir U11 in SBL

2. aprila so v Lendavi potekali 2. turnir do 11 let ter 1., 2. in 3. slovenska badmintonska liga.

Tekmovalni dan se je pričel z najmlajšimi. 38 tekmovalcev do 11 let je nastopilo v igri posamezno in mešanih dvojicah.

Pri fantih so nastopili v dveh jakostnih kategorijah, A in B. Zmagovalec v kategoriji A je postal Tjaž Novak Lešnik (ŠD Sele-Vrhe). Njegov nasprotnik v finalu je bil Tine Perič Marovt (BK Medvode), ki je tekmo po prvem nizu predal (21-14, 2-1 predano). Na tretjem mestu je končal domačin, Sven Pahor.

V jakostni kategoriji B je na najvišji stopnički stal Gal Fodransperg (BK Olimpija). V finalu je po treh nizih premagal Gašperja Prušnika (BK Konex). Tretje mesto si je priboril Oskar Jevšek (BK Branik), ko je na tekmi za bron premagal najmlajšega igralca turnirja, petletnega Jako Horvata (BK Mladost).

Pri dekletih je, tako kot že na 1. turnirju do 11 let, zmagala Sara Bregar (BK Mengeš), ki je v finalu premagala klubsko prijateljico Milo Vrhovnik (21-18, 1-21, 21-14). Tretje mesto je pripadlo Viti Oven (BK Mirna), ko je premagala domačinko, Kajo Utroša.

Bregarjeva je v navezi s Tinetom Peričem Marovtom osvojila še drugo zlato medaljo. Bregarjeva in Perič Marovt sta bila zelo prepričljiva, na celem turnirju nista oddala niti enega niza. V finalu sta si, po napetem prvem nizu (24-22), v drugem nizu precej prepričljivo zagotovila zmago (21-12). Na tretjem mestu sta končala Julija Božnik in Sven Pahor (BK Mengeš in BK Mladost).

Kasneje so se v dvorani pridružili še starejši tekmovalci, ki so tekmovali v 1., 2. in 3. slovenski badmintonski ligi. Skupaj je bilo odigranih 13 dvobojev.

V 1. SBL so v skupini A odigrali 3 dvoboje. BK Ljubljana je bila v prvem dvoboju boljša od BK Medvod z 3-2. Z istim rezultatom so Medvoščani premagali BK Olimpijo. Tudi v zadnjem dvoboju smo videli enak rezultat, s katerim je BK Olimpija premagala BK Ljubljano. Tako je o trenutni uvrstitvi v skupini A odločalo razmerje med dobljenimi in izgubljenimi nizi. V tem trenutku je na vrhu BK Olimpija. V skupini B je bila ekipa BK TEM Mirna prepričljiva, s 4-1 je premagala oba nasprotnika, tako BK BIT kot tudi BK Branik. V dvoboju BK BIT proti BK Branik pa so Ljubljančani bili tisti, ki so si priigrali zmago (3-2).

V 2. SBL smo v skupini A bili priča še eni nadvladi Mirnčanov. BK TEM Mirna Junior so bili tako v dvoboju proti BK Konex 2 kot tudi BK Medvode 2 boljši s 5:0. Veliko bolj je bil napet dvoboj med BK Konex in BK Medvode. Zmaga je na koncu pripadla ljubljanski ekipi s 3:2. V skupini B je bil odigran le en dvoboj, in sicer med BK Konex 1 in BK Branik mladi. Ljubljančani so bili precej prepričljivi, zmagali so z rezultatom 4:1.

V 3. SBL so bili odigrani trije dvoboji. Domača ekipa BK Mladost je dvakrat zmagala s 5:0. Najprej proti ekipi ŠD Sele-Vrhe, nato še proti BK Olimpija 2. Med seboj sta se pomerili tudi ekipi BK Olimpija 2 in BK Pišece, tu je zmaga pripadla slednjim (5:0).

Drugi krog tekmovanja bo predvidoma potekal 11. junija na Mirni, kjer bomo nedvomno ponovno videli napete dvoboje.

1. tekmovalni dan Slovenske badmintonske lige 2022 (1. 2. in 3. liga): LINK

2. turnir do 11 let za posameznike in dvojice v sezoni 2022: LINK

Galerija

KOLEDAR

XVI Summer European Youth Olmypic Fest
nedelja, 24. julij 2022