25.04.2022

2. turnir do 15 let za posameznike in dvojice v sezoni 2022

V soboto, 23.4. se je v Zgornji Kungoti, natančneje v šolski telovadnici OŠ Kungota, odvijal 2. turnir do 15 let. Fantje in dekleta so tekmovali v treh disciplinah; Fantje posamezno do 15 let, Dekleta posamezno do 15 let in Mešane dvojice do 15 let.

Tekmovalni dan se je pričel ob 9.30 uri z disciplino Fantje posamezno do 15 let, kjer je bilo prijavljenih 40 igralcev. Tekmovanje je bilo razdeljeno na 12 skupin s tremi igralci. Iz vsake skupine je zmagovalec napredoval v četrtfinale. Ne poražen je na koncu tekmovanja ostal Nikita Peshekhonov (BK Medvode), ki je v finalu tekmovanja premagal drugo uvrščenega Matica Cerarja (BK Medvode). Za končno tretje mesto sta se borila Vid Tomazin (BK Mengeš) in Tim Anzelj (BK Mirna). Po treh setih je končno tretje mesto osvojil Vid Tomazin (BK Mengeš).

V kategoriji Dekleta posamezno do 15 let je bilo prijavljenih 14 deklet. Dekleta so tekmovanje začela v 3 skupinah s tremi igralkami. Zmagovalka skupine je napredovala v četrtfinale tekmovanja. Po zanimivih dvobojih je zmagovalka postala Tinkara Alič (BK Olimpija), drugo mesto pa je osvojila Lana Livk (BK Mirna). Po izredno napetih treh setih je končno tretje mesto osvojila Arijalda Mustafić (BK Karizma), nehvaležno četrto mesto pa je na koncu zasedla Nina Gleich (BK Branik).

Po končanih dvobojih v kategorijah Fantje posamezno in Dekleta posamezno do 15 let so na vrsto prišli dvoboji v Mešanih dvojicah do 15 let. Prijavljenih je bilo 12 parov. Tako kot pri ostalih dveh disciplinah, se je tekmovanje začelo v dveh skupinah, zmagovalca skupine pa sta napredovala v četrtfinale. Končno prvo mesto sta si priborila Tinkara Alič (BK Olimpija) in Matic Cerar (BK Medvode), ki sta v finalu premagala dvojico iz BK Mirne, Lano Livk in Tima Anzelja. V tekmi za tretje mesto sta dvoboj proti Eli Zukanovič (BK Konex) in Mihi Sučiću (BK Konex) dobila Arijalda Mustafić (BK Karizma) in Jure Blazina (BK Ljubljana), ki sta tako dopolnila zmagovalni oder.

Po uspešno zaključenem turnirju je organizator Patrik Riboli (BK Kungota) podal kratko izjavo: » Menim, da smo turnir uspešno izpeljali. Vse je potekalo po planu, turnir smo na koncu zaključili še pred časovnico. Mislim, da so se igralci naučili nekaj novega in odnesli neko novo izkušnjo iz našega turnirja. Zahvalili pa bi se še Yonex Slovenija in Telekom Slovenija.«

S strani BK Kungota se zahvaljujemo BZS za zaupanje pri organizaciji turnirja, in vsem trenerjem, spremljevalcem in staršem za skrb za svoje varovance in odlično atmosfero v dvorani. Organizatorji se veselimo naslednjega srečanja v naši občini.

LINK do žreba in časovnice

KOLEDAR

Austrian U17 Open