16.04.2023

Ekipno državno prvenstvo do 13 in 19 let 2023

Včeraj je klub BK Mladost v Lendavi organiziral ekipno državno prvenstvo do 13 in 19 let. Približno 80 tekmovalcev je zastopalo slovenske klube, ki so se borili za naslov najboljše ekipe v državi.

Mladi tekmovalci so tekmovali v starostnih kategorijah do 13 in 19 let. Ekipe so se najprej pomerile v skupinskem delu, nato pa je sledilo še razigravanje za mesta oziroma boj za najvišja mesta.

V starostni kategoriji do 13 let so se v polfinala uvrstile ŠD Sele-Vrhe, BK Branik, BK Medvode in BK Mladost. Po odigranih polfinalih sta se s tretjim mestom morali zadovoljiti mariborska ekipa BK Branik in dolenjska ekipa BK Mirna. V finalu sta moči pomerili BK Mladost in ŠD Sele-Vrhe. Slednji so tudi v finalu nadaljevali z zmagovitim nizom in brez izgubljene tekme na tem tekmovanju postali ekipni državni prvaki do 13 let.

Zmagovalno ekipo so sestavljali: Tristan Gornjec, Tjaž Novak Lešnik, Žan Skarlovnik, Ilhana Mustafić, Eva Julija Smolčnik in Živa Stropnik.

Ekipno DP do 13 let:

  1. mesto: ŠD Sele-Vrhe
  2. mesto: BK Mladost
  3. mesto: BK Branik in BK Medvode

 

V starostni kategoriji do 19 let smo videli boje sedmih mladinskih ekip. Tako kot mlajši tekmovalci, so se tudi mladinci najprej pomerili v skupinskem delu, nato pa so razigravali za mesta oziroma se borili za najvišja mesta.

V polfinalu mladinskih dvobojev smo videli boj med BK Ljubljano in BK Medvodami ter domačinom BK Mladost in BK Mirna. Oba boja sta bila napeta, končala sta se z rezultatom 3:2, v finale pa se je uspelo vrstiti Ljubljančanom in Dolenjcem. Tekmovalci BK Ljubljane v finalu ničesar niso prepustili naključju ter so prepričljivo in zanesljivo nastopili proti ekipi BK Mirna. Naslov ekipnih državnih prvakov do 19 let so si zagotovili z rezultatom 3:0.

Ekipno DP do 19 let:

  1. mesto: BK Ljubljana
  2. mesto: BK Mirna
  3. mesto: BK Mladost in BK Medvode 

Zmagovalno ekipo so sestavljali: Gašper Debevec, Peter Kotnik, Nal Pale Stankov, Žiga Petrič, Anja Blazina, Ariana Korent in Iva Koša.

Iskrene čestitke vsem nastopajočim!

 

Za BZS zapisala:
Nika Fujs

Galerija