15.05.2023

2. turnir do 11 in 17 (B kategorije) let 2023

V soboto 06.05.2023 je v Mariboru potekalo še zadnje dejanje pomladanske sezone 2023. BK Branik Maribor je organiziral 2. turnir do 11 let in B kategorijo do 17 let!

Tekmovanja se je udeležilo preko 50 igralcev iz večine slovenskih klubov, veseli pa dejstvo, da so v B kategoriji U17 po večini nižje rangirani tekmovalci, ki se prvorazrednih turnirjev ne udeležujejo zaradi premočne konkurence.

V polni dvorani otrok, trenerjev, spremljevalcev, staršev in organizatorjev, smo ob 9:30 začeli z igrami posamezno pri mlajših in igrami dvojic U17. Naši najmlajši tekmovalci so se naigrali in po razburljivih dvobojih smo dobili prve zmagovalce!

V kategoriji do 11 let dekleta posamezno je pokal za prvo mesto visoko v zrak dvignila Pia Krizmanić - BK Mengeš, ki je v finalu premagala domačinko Ajdo Pintar - BK Branik. Tretje mesto je osvojila Erika Želj – BK Kungota. Pri fantih A-kategorije je zmago slavil Matic Knez Ogorelec – BK Ljubljana, drugo mesto je osvojil Aleks Pirnovar - BK BIT in tretje Mark Pogačar – BK Mengeš. V B-kategoriji si je na enem od svojih prvih turnirjev prvo mesto priigral Jonas Kovačič – BK Kungota. Drugo mesto je pripadlo Niku Golobu – BK Mirna in tretje Jaki Vute BK Branik!

Z zanimamnjem smo spremljali igre dvojic pri tekmovalcih do 17 let. Prvo mesto sta si pri dekletih priigrali Yulija Afanasyeva in Ela Zukanović – BK Konex, pred domačinkama Špelo Kure in Majo Slanič in še eno dvojici iz Konexa Iza Ferkulj in Uma Gorjup. Prvo mesto pri fantih sta pričakovano osvojila Tim Bregar in Jan vrance – BK Mengeš in ŠD Sele-Vrhe. Druga sta bila Rok Strelec in Aleks Sedej – BK Kungota in BK Olimpija tretja pa Erik Kuprivec in Rok Halič – BK Branik in BK Kungota.

V popoldanskih urah smo videli zanimive tekme v mešanih dvojicah U11. Po razburljivih dvobojih sta zmagala Mark Pogačar in Pia Krizmanić - BK Mengeš. Na drugo stopničko sta stopila Matic Knez Ogorelec in Pia Legiša – BK Ljubljana in BK Konex, medalje sta se za tretje mesto veselila tudi Filip Kranjc in Ajda Pintar – BK Branik.

Pri dekletih do 17 let je zmagala Arijalda Mustafić – ŠD Sele-Vrhe. Yulija Afanasyeva – BK Konex je zasedla drugo mesto, tretje pa Špela Kure BK Branik. Pri Fantih je slavil Jurij Vodan Jecelj – BK Branik, ki je v zanimivem finalu premagal Jana Vranceta – ŠD Sele-Vrhe, Tretje mesto je osvojil Nejc Kmetič – BK Konex.

Čestitamo zmagovalcem, njihovim trenerjem, klubom in staršem!!!