20.05.2023

Austrian Open 2023

Prvi dan:

Slovenska članska reprezentanca je začela z nastopi na mednarodnem prvenstvu Avstrije v Grazu. Danes so bile na sporedu tekme kvalifikacij, v katerih so bili uspešni sledeči igralci: Gal Bizjak in Zoja Novak v mešanih dvojicah ter para Maj Poboljšaj/Miha Ivančič in Domen Lonzarič/Gal Bizjak v moških dvojicah. Odlično je med posamezniki nastopal tudi Andraž Krapež, ki je v prvem kolu premagal igralca iz Tajvana Lin Yu Hsiena, potem pa se zelo dobro opiral še Malezijcu Tanu, a za zmago žal ni bilo dovolj. Jutri naše najprej čaka še zadnje kolo kvalifikacij, potem pa se bo tekmovanje nadaljevalo z glavnim delom, kjer imamo zagotovljenih že kar nekaj nastopov.

Drugi dan:

Drugi dan tekmovanja na Austria Open 2023 se je začelo s tekmami zadnejga kola kvalifikacij. Najbližje preboju sta bila Gal Bizjak in Zoja Novak v mešanih dvojicah, a je žal zmanjkalo nekaj moči in koncentracije za končni uspeh. V glavnem delu tekmovanja smo imeli kar nekaj nastopov, v osmino pa se je uspelo uvrstiti Mihu Ivančiču in Petri Polanc v mešanih dvojicah, Petri med posameznicami, Lii Šalehar pa v dvojicah z Maleno Norrman (Švedska). Miha in Petra sta bila boljša od Angleškega para Zhi Hao Yap/Harris, Petra od Indijke Gowda, Lia in Malena pa od Perujskega para Munar Solimano. Jutri bosta prva na igrišče stopila Petra in Miha.

Naši nastopi so se končali v četrtfinalu, kjer se je žal zgodila tudi poškodba Lie Šalehar, ki ji želimo hitro okrevanje

Rezultati: Austrian Open 2023

Galerija