16.10.2023

Državno prvenstvo do 11 in 19 let (BK Medvode)

V nedeljo, 15.10. 2023, je v Športni dvorani Medvode potekalo državno prvenstvo do 11 in 19 let, na katerem se je za naslov prvaka borilo 76 igralcev. V kategoriji do 11 let smo bili žal deležni nekoliko manjšega števila udeležencev, med sabo so se namreč pomerili le 4 pari mešanih dvojic, ženskih dvojic pa zaradi nezadostnega števila prijav nismo mogli izpeljati.

U11

Najmlajši igralci so prvenstvo pričeli z igrami mešanih dvojic, vsi pa so na igrišče stopili z nasmeškom, saj so imeli zaradi le 4 prijavljenih parov medaljo že zagotovljeno. Na najvišjo stopničko sta se zavihtela Mark Pogačar in Pia Krizmanić, ki sta zmago osvojila brez izgubljenega seta. V finalu sta bila močnejša od Matica Kneza Ogorelca in Pie Legiša, tretje mesto pa so osvojili Gašper Pušnik skupaj z Emo Rebernik, ter Taib Mustafič in Naja Štalekar.

Med dekleti posamezno je prav tako zablestela Pia Krizmanić, ki je v polfinalu premagala Emo Rebernik, v finalu pa Pio Legiša. Pia Legiša je imela namreč zelo dolg dvoboj že v polfinalu, kjer je po treh napetih setih porazila Kim Pavčič. Kim in Ema Rebernik sta tako osvojili bronasto medaljo.

Veliko večje število tekem pa smo lahko spremljali med dečki. Napete tekme so se pričele že v četrtfinalu, ko je Cenetu Mahkovcu po treh setih uspelo premagati Aleksa Pirnovarja. Ceneta je nato v polfinalu porazil kasnejši državni prvak Matic Knez Ogorelec, ki pa je tudi sam v polfinalu odigral maratonski dvoboj proti Marku pogačarju. Med tekmo smo lahko videli celo nekaj solzic! Bron pa sta osvojila Emanuel Gatej in Cene Mahkovec.

Matic in Mark, ki sta si v finalu posameznikov stala nasproti, pa sta združila moči v moških dvojicah. Noben par jima ni prišel niti blizu in tako sta skupaj osvojila najvišje odličje. Naslov podprvakov je šel v roke Karlu Krofliču in Aleksu Pirnovarju, tretje mesto pa so osvojili Cene Mahkovec skupaj z Evanom Delagičem, ter Rok Torma in Samo Zupanič.

U19

Tudi v kategoriji do 19 let so igralci pričeli z igrami mešanih dvojic, pri katerih so se Anja Blazina in Vid Koščak, ter Žiga Podgoršek skupaj z Niko Bedič, brez večjih težav uvrstili v finale. Nekaj več napetosti pa je bilo potem v finalnem dvoboju, ki so ga odigrali na tri sete. Na koncu sta zmago slavila Anja in Vid, Žiga pa je skupaj z Niko postal državni podprvak. Tretje mesto so osvojili Tadej Jelenc in Ariana Korent, ter Žiga Petrič in Iva Koša.

Med dekleti posamezno smo že v četrtfinalu lahko spremljali napeto tekmo med Tinkaro Alič in Ariano Korent, pri kateri je po treh maratonskih setih zmago slavila Ariana. V polfinalu pa je bila od nje močnejša Anja Blazina, ki se je tako uvrstila v finale. V drugem polfinalu pa sta se pomerili Nika Bedič in Iva Koša, zmaga pa je s tesnim rezultatom po prvem setu šla v roke Nike Bedič, ki je postala druga finalistka. Tudi finalna tekma med dekleti je bila vredna ogleda, saj sta se punci trudili na vse moči in na koncu je zlato medaljo osvojila Anja - ponovno po treh setih.

Pri fantih posamezno se je v finale brez izgubljenega seta uvrstil domačin Tadej Jelenc, Mark Koroša pa se je moral izkazati že v polfinalu, saj je naletel na Žiga Podgorška, ki mu zmage ni prepustil zlahka. Fanta sta odigrala napeto tekmo, ob koncu katere je zmago slavil kasnejši državni prvak Mark Koroša. Tadej se je v finalu proti Marku boril do konca, a je bil Mark vseeno močnejši. Tretje mesto pa je poleg Žiga osvojil tudi Nikita Peshekhonov, katerega je po dveh setih izločil klubski kolega Tadej.

Med moškimi dvojicami je bilo nekoliko manj napeto, saj sta moči združila Mark Koroša in Žiga Podgoršek, ter premagala vse ovire na poti do naslova državnih prvakov. V finalu sta se pomerila proti Tadeju in Vidu, tretje mesto pa so osvojili Gašper Debevec in Žiga Petrič, ter Matic Jaklin in Miha Sučić.

Med ženskimi dvojicami se je pomerilo le 5 parov, med katerimi sta suvereno zmago osvojili Anja Blazina in Ariana Korent. S to zmago si je Anja prislužila naslov trikratne državne prvakinje. Drugo mesto je šlo v roke Tinkare Alič in Ive Koše, tretje mesto pa so osvojile Vesna Halič in Izabela Lever, ter Zara Šenica in Lana Livk.

Čestitamo vsem zmagovalcem, hkrati pa se zahvaljujemo staršem in otrokom iz BK Medvode, ki so celotno prvenstvo pomagali pri sojenju tekem, da je turnir potekal čim bolj tekoče.

Taja Pipan (BK Medvode)

RAZPISI

TEM Mirna Youth 2024
petek, 30. avgust 2024
RAZPIS

TEM Mirna U17 2024
petek, 30. avgust 2024
RAZPIS

Divider

KOLEDAR

30. TEM Mirna Youth Int. 2023 (U11, U13, U15, U17)
petek, 30. avgust 2024