14.11.2023

Državno prvenstvo do 17 let (BK Mirna)

Mirna je bila prizorišče zadnjega Državnega prvenstva v tem letu. Nastopili so tekmovalci do 17 let, kjer smo videli veliko zanimivih dvobojev in napetih končnic.

Tokrat je največ pokazala Anja Blazina iz BK Ljubljana, ki je slavila v vseh treh kategorijah, zelo dobro pa se je odrezal tudi domači klub BK TEM Mirna, ki je slavil kar v treh disciplinah.

Že v dopoldanskem času so Mirnčani pokazali, kdo je kralj na domačem parketu, saj so imeli kar dva tekmovalca v finalu. V navezi Škrlj/Koša (Mirna/Lendava) in Ornik/Blazina (Mirna/Ljubljana) je slavila slednja dvojica v treh setih. Bron so si razdelili Novak Lešnik/Lever (Sele-Vrhe) in Cerar/T. Alič (Medvode/Olimpija).

Med posamezniki je brez večjih težav pri dekletih slavila Anja Blazina (BK Ljubljana), katera je v finalu ugnala Ivo Koša (BK Ljubljana) v dveh setih. Odpor je Lendavčanka držala samo v prvem setu, nato pa je v drugem Anja dodala na plin in suvereno slavila. Bronaste medalje sta se tokrat razveselili Izabela Lever (ŠD Sele-Vrhe) in Tinkara Alič (BK Olimpija Ljubljana).

Pri fantih je prvopostavljeni nosilec Tim Škrlj (BK Mirna) imel že na začetku nekaj težav, ko je moral v treh setih ugnati Čerina iz Bita. Kasneje večjih nihanj ni bilo in v finalu je z dobro taktiko uspel ugnati Maksa Iana Mattiasa (BK Bit) v dveh setih. Enakovredna sta bila samo v prvem setu, v drugem pa je slednji napravil preveč napak in se moral zadovoljiti s srebrno medaljo. Bron je romal v roke Matica Jaklina (BK Konex) in Jurija Vodana Jeclja (BK Branik Maribor).

Ženske dvojice sta suvereno osvojili favoritinji Tinkara Alič (BK Olimpija Ljubljana) in Anja Blazina (BK Ljubljana). V finalu sta brez večjih težav ugnali navezo Koša/Oletič (Ljubljana/Lendava), bron so si razdelil domači par Livk/Šenica (Mirna) in Gleich/Lever (Branik/Sele-Vrhe).

Zadnja disciplina fantovskih dvojic je zopet pripadla domačinom. V finalu so se pomerili 1. in 2. nosilci tekmovanja. Več znanja sta na koncu pokazala Tim Škrlj in Tevž Ornik (oba BK Mirna), katera sta v finalu ugnala navezo Anže Novak Lešnik in Jurij Vodan Jecelj (Branik/Sele-Vrhe). Tretje uvrščeni pari so bili tokrat Matic Cerar (BK Medvode) in Maks Ian Mattias (BK Bit), ter Tim Anzelj (BK Mirna) skupaj z Nejcem Čerinom (BK Bit).

Galerija

RAZPISI

2. AB turnir v sezoni 2023/24
sobota, 16. december 2023
RAZPIS
PRIJAVE

Divider

KOLEDAR

2. AB turnir BZS
sobota, 16. december 2023

YONEX Bit Open 2024
sobota, 6. januar 2024

3. AB turnir BZS
sobota, 13. januar 2024

Badmintonček-Badmintončica 2024 U9, U11, U13
sobota, 13. januar 2024

1. turnir do 17 let
sobota, 20. januar 2024