19.05.2024

Opatija Adria Youth U15 2024

1. dan:
V petek, 17 .5.2024 se je v Opatiji začel mednarodni turnir Adria youth international, katerega se je udeležila tudi Slovenska badmintonska reprezentanca do 15 let. Reprezentanco sestavljajo:
Tim Bregar (BK Mengeš)
Maks Trampuž (BK Konex)
Din Mašič (BK Bit)
Bor Zaletel (BK Bit)
Naja Horvat (BK Mladost)
Teodora Milivojević (BK Medvode).
1. dan so bili na sporedu dvoboji posamezno v skupinskem delu, ki so se zavlekli pozno v noč, saj je Teodora svoj dvoboj začela ob 23.10.
Iz skupinskega dela sta se v izločilne boje prebila Tim Bregar in Maks Trampuž. Po dve zmagi v svojih skupinah so zabeležili Naja, Teodora in Bor. Možnosti za preboj naprej je imela samo Bor, ki je nekoliko nespametno odigral in izgubil svoj prvi dvoboj. Dekleti sta imeli vsaka po eno zelo močno nasprotnico v svoji skupini in nista imeli možnosti za napredovanje. Din pa je dosegel samo eno zmago, saj je tesno izgubil proti Yamanu (TUR) in pa proti čehu Vahaliku (21:16, 14:21, 20:22).
 
V soboto začenjamo z boji v dvojicah, popoldan pa sledijo izločilni dvoboji posameznikov.
 
 
 
2. dan
V soboto, 18.6.2024 smo dan začeli z dvoboji v mešanih dvojicah. Uspešno sta prvi krog preskočila Maks Trampuž z Najo Horvat ter Tim Bregar z Majo Pranić.  Tim in Maja sta se v 1. krogu pomerila z neugodnimi nasprotnikoma iz Avstrije Burger / Moosbruger , zmagala sta v treh setih (21:14,18:21, 21:14) . Za Bora Zaletela in Teodoro Milivojević pa je bil prevelika obira Madžarski par Pataki / Sandor. V drugem kolu mix sta izpadla Naja in Maks , ki sta izgubila proti angležoma 11:21, 15:21. 
Tim in Maja sta se do 1/4 finala prebila preko ukrajincev in slovakov nato pa je sledil dvoboj s Turki, kjer pa smo pričakovali trd dvoboj. Tim in Maja sta sicer prvi set izgubila kljub temu, da sta večinoma časa vodila. V drugem in tretjem setu pa sta nekoliko spremenila taktiko in vsilila nasprotnikoma svojo igro ter slavila zmago z rezultatom 19:21, 21:15, 21:9.
 
Sledili so dvoboji dvojic, kot prva sta nastopila Dim Mašič in Bor Zaletel, ki sta se pomerila s Švicarjema Araujo / Louka. Slovenca sta imela v začetni zafi dvoboja preveč strahospoštovanja do zelo nadarjenega Arauja in nista pokazala svojega maksimuma.
V nadaljevanju sta se sprostila in zaigrala nekoliko bolje vendar na koncu to ni bilo dovolj za zmago.
Prvo kolo sta z nekoliko slabšim pristopom preskočila Tim in Maks, ki sta zaradi lastnih napak potrebovala tri sete za zmago nad slovakoma Koščaku in Fotti.
Dekleti sta se v 1. krogu pomerili z avstrijkama Gindulin / Moosbruger in kljub dobremu odporu nista imeli možnosti za zmago.
V naslednjem krogu sta Maks in Tim igrala proti turkoma Asik / Donmez in bila nesupešna.
Sledili so še dvoboji posameznikov, kjer sta bila v igri še Maks in Tim. Vsem igralcem se je poznala utrujenost. Tako je  Tim oba dvoboja odigral na 3. sete vendar na koncu obeh tekem pokazal odločnost in zasluženo zmagal ter se uvrstil v 1/4 finale. V nem se bo srečal z maksom, ki je imel predan dvoboj z Avstrijcem nato pa se je pomeril z hrvatom Matovino in zmagal na 21:8, 22:20.
 
 
Vse rezultate lahko spremljate na: