22.05.2024

4. AB turnir (BK Ljubljana)

Anja Jordan dvakrat zlata na 4. AB turnirju
 
Na zadnjem turnirju najboljših slovenskih igralk in igralcev v letošnji sezoni, ki je potekal v ljubljanskem ŠC Dolgi most, se je domačinka Anja Jordan (BK Ljubljana), kot edina, veselila dveh zmag. In sicer je bila najboljša v ženskih dvojicah, skupaj s Kim Matovič (BK Konex). Do zmage sta prišli brez izgubljenega niza in tako upravičili vlogo prve nosilke.
 
Drugič je na najvišjo stopničko stopila s klubskim soigralcem Majem Poboljšajem (BK Ljubljana), kjer sta v napetem finalu in razburljivem tretjem setu premagala družinsko dvojico Špela in Gregor Alič (oba BK Olimpija)
 
Pri moških dvojicah sta slavila Miha Ivančič (BK Medvode) in Vid Koščak (BK Mirna). V finalu sta bila boljša od dvojice Jaka Ivančič (BK Medvode) in Miha Masten (BK Branik).
 
V disciplinah posamezno pa sta slavila domačinka Anja Blazina (BK Ljubljana), ki je razmeroma gladko, brez izgubljenega niza, upravičila vlogo glavne favoritke, ter Jaka Ivančič (BK Medvode), ki je bil v družinskem finalu v napetih treh setih boljši od brata Mihe Ivančiča (BK Medvode).