29.05.2024

Finale Slovenske badmintonske lige 2023/24 (BK Bit)

V nedeljo, 26.5.2024, je bil na Bitu v Ljubljani finale slovenske badmintonske lige v tej sezoni. Videli smo veliko napetih in zanimivih dvobojev, ki so odločili o končni razvrstitvi.

 

V 1. ligi je v prvem polfinalu BK Ljubljana premagala BK Olimpijo s 3:1, v drugem pa je BK BIT prepričljivo s 3:0 boljši od BK Mladost. V finalu je bilo po igrah posamezno izenačeno 1:1, BK Ljubljana pa je dobila obe tekmi dvojic in tako osvojila naslov ekipnih državnih prvakov. V tekmi za tretje mesto je BK Mladost premagala BK Olimpijo s 3:2. V tekmi za obstanek so BK Medvode izločile ekipo BK Konex, ki bo tako naslednje leto igrala v 2. ligi.

V 2. ligi sta BK TEM Mirna in BK Branik gladko s 3:0 premagala svoje nasprotnike v polfinalu. V finalu pa so si po zelo napetem dvoboju napredovanje s 3:2 zagotovili igralci BK Branika. V tekmi za 3. mesto je YONEX BK BIT premagal ekipo BK Konex 2 s 3:0. Tekma za obstanek se ni odigrala, saj ekipa BK Pišece ni prišla za finalni dan in je tako izpadla v 3. ligo.

V 3. ligi smo videli zelo napete dvoboje v polfinalu, saj je bil v obeh dvobojih rezultat 3:2. ŠD Sele Vrhe je premagal BK Mengeš, BK Olimpija mladi pa BK Branik mladi. V finalu je bila ekipa ŠD Sele Vrhe prepričljivo boljša od BK Olimpija mladi, BK Mengeš pa od ekipe Branik mladi.

 

Tudi v prihodnji sezoni slovenske badmintonske lige se nam tako obetajo zanimivi dvoboji.