05.06.2024

Državno prvenstvo do 11 in 15 let (BK Ljubljana)

Pia Krizmanić in Tim Bregar s tremi naslovi na DP U11 in U15 let

 

Na prvo poletno soboto je v ŠC Dolgi most, v organizaciji BK Ljubljana, potekalo državno prvenstvo do 11 in 15 let, ki se ga je udeležilo preko 130 mladih igralk in igralcev.

 

Med mlajšimi je bila najuspešnejša igralka Pia Krizmanić (BK Mengeš), ki je slavila v vseh treh disciplinah. Med posameznicami je bila v finalu boljša od Ajde Pintar (BK Branik), v dvojicah pa skupaj z Nejo Štalekar (ŠD Sele-Vrhe) od dvojice Ajde Pintar (BK Branik) in Erike Želj (BK Kungot). 
V mešanih parih je bila s klubskim soigralcem Markom Pogačarjem (BK Mengeš) boljša od dvojice Legiša Pia (BK Konex) in domačinom Matic Knezom Ogorelcem (BK Ljubljana), ki je poleg drugega mesta osvojil še preostala naslova v mlajši kategoriji.
Med posamezniki je bil pretrd oreh za Gašperja Pušnika (BK Konex), v dvojicah pa skupaj z Markom Pogačarjem  od dvojice Cene Mahkovec (BK Mengeš) in Gašper Pušnik.

 

V kategoriji do 15 let smo prav tako dobili trojnega in dvojnega zmagovalca in sicer je bil trikrat nepremagljiv Tim Bregar (BK Mengeš) in dvakrat Neja Horvat (BK Mlladost).
Med posamezniki je bil v finalu v dveh setih boljši od Dina Mašića (BK Bit), v dvojicah skupaj z Janom Vrancetom (BK ŠD Sele-Vrhe) prav tako v dveh setih od dvojice David Pirnovar in Bor Zaletel (oba BK Bit).
V mešanih parih sta slavila s sestro Saro Bregar (BK Mengeš), pred dvojico Rok Strelec (BK Kungota) in Evita Lever (ŠD Sele-Vrhe).
Dveh naslovov državne prvakinje v kategoriji posamezno in ženske dvojice se je veselila Naja Horvat (BK Mladost). Med posameznicami je bila v napetih treh seti boljša od Teodore Milivojević (BK Medvode).
V ženskih dvojicah pa sta bili skupaj s Teodoro boljši od dvojice Sare Bregar in Mile Vrhovnik (BK Mengeš)

 

Kljub velikemu številu nastopajočih in veliko odigranih tekmah, se je tekmovanje, zahvaljujoč sodelovanju trenerjev in otrok pri sojenju tekem, končalo v skladu s časovnico, ob zgledeni 19.30 uri.

 

Rezultati: https://www.tournamentsoftware.com/tournament/F0C578A4-9589-41B2-8F09-DD6570A8FBD0

 

Galerija slik: https://galerija.foto-niko.si/aktualno/drzavno-prvenstvo-u11-in-u15-2024/