10.06.2024

Victor-Hofsteig-Youth-International 2024

Reprezentanca do 15 let nastopa na močnem mednarodnem turnirju do 15 let v Wofurtu v Avstriji, kjer so se zbrali predstavniki iz kar 15-ih držav. Reprezentanco sestavljalo Naja Horvat, Teodora Milivojević, Tim Bregar, Din Mašić, David Pirnovar in Maks Trampuž, kot trenerja sta Rok Jerčinovič in vodja Rok Trampuž.

1.dan:

Turnir se je začel z dvoboji mešanih dvojic, kjer smo zabeležili dva poraza, saj je izgubil par Din in Teodora ter Naja in Maks. Prvo zmago je dosegel mix Tim Bregar in Maja Pranić, ki sta nato slavila še 2x in se uvrstila v sobotni polfinale, kjer se bosta srečala s Švicarjema.

Sledili so dvoboji v predtekmovalnih skupinah za posameznike in posameznice. Lov na zmage je začel Maks, sledila je Teodora, nato Tim, ki je nekoliko presenetljivo odigral 3. sete proti Švicarju Mullerju. Za prvo zmago se je moral potruditi Din, ki je Nemca Buceka premagal 2x na 24:22. Lažje sta do svoje zmage prišla Naja in David. V nadaljevanju so svoje druge zmage zabeležili Naja, Din Maks in David.

Veseli smo, da so se vsi naši igralci uvrstili v nadaljnje tekmovanje v igrah posamezno.

Jutri nas sprva čakajo dvoboji posameznic in posameznikov, sledijo dvoboji dvojic, v večernih urah pa bo Tim z Majo naskakoval uvrstitev v finale mixa.

 

2. dan: 

Prvi je na igrišče stopil Din Mašić in brez težav zmagal proti Avstrijcu Diemu 21:13; 21:13. Sledil je dvoboj Davida Prinovarja proti Čehu Klapalu, ki se je končal v korist Čeha z rezultatom 10:21, 12:21. David ni zmogel najti rešitve za igro nasprotnika. Maks Trampuž se je pomeril s Švicarjem Desarzenom in ga premagal s 21:18 in 21:16. Po tem krogu smo imeli tri predstavnike med 32.  najboljših.

Sledila je 1/16 Finala, kjer je Tim Bregar premagal Nemca Baumann na 21:11, 21:6. Brez težav je svoj dvoboj dobil tudi Din, ki je slavil s 21:10 in 21:8. Sledil pa je dvoboj Maksa proti drugemu Švicarju Cesariju. Dvoboj je trajal tri sete, v prvem sta bila izenačena do rezultata 12:12 nato pa je Maks naredil preveč neizsiljenih napak in izgubil set na 14. V drugem setu sta bila ves čas izenačena nato pa je Maks v zaključku odigral nekaj lepih točk in slavil na 18. Že bolj izenačen je bil tretji set, kje Maks vodil do 15 točke nato pa je Švicar prevzel pobudo. Maks je izenačil na 20 in slavil nato na 22.

V 1/16 finala se je naja Horvat srečal z Nemko Zirnwald in v 1. setu igrala nakoliko v krču ter igzubila na 17. Drugi set pa se je nekoliko bolje znašla ter z borbeno  igro izsilila podaljšek ter imela tudi štiri zaključne žoge vendar na žalos t izgubila na 26:28. Teodora pa je svoj dvoboj 1/16 finala dobila in se nato pomerila z močno in veliko Čehinjo Hermannovo. Teodora se je dobro upirala vendar pa je bil poraz neizbežen 11:21,12:21.  

V 1/8 finala je Tim igral z Nemcem Hanom, ki ni imel nobenih možnosti proti Timovi moči in hitrosti. Din je svoj dvoboj proti Čehu začel zelo slabo, v sredini 1. seta se je nasprotniku nekoliko približal, nato pa popusti in izgubil na 17, v drugem setu nikakor ni prišel v igro in izgubil na 8. Zadnji v tej fazi tekmovanja je na igrišče stopil Maks, ki je vse prvi set držal vajeti igre v svojih roka in vodil z izidom 19:14 nato pa popustil,  naredil nekaj neizsiljenih napak ter izgubil prvi set na 19:21. V drugem setu so mu nekoliko pošle moči , Španec Munoz pa je dobil navdih in suvereno zmagal na 4.

V 1/4 finala je Tim vsili svojo igro Švicarju Ngyuenu in slavil na 21:15, 21:15. S tem dvobojem se je uvrsti v jutrišnji ½ finale z Čehom Vrchotickyim.

V popoldanskem času so bile na vrsti igre moških in ženskih dvojic.

Tim in Maks sta se pomerila s Špancem Munzom in Švicarjem Krmrerjem in kljub nekoliko slabši predstavi zmagala z 21:15 in 21:18. Tesen dvoboj sta odigrala tudi Din in David, saj sta dvoboj začela slabo in sta šele v zaključku prvega seta našla svojo igro. Drugi set sta odigrala na visokem nivoju in brez težav zmagala. Sledil je tretji set kje pa je prišlo do padca koncentracije. Tekmo sta dobila z rezultaltom 18:21,21:8 in 22:20.

V 1/8 finala sta nastopili Naja in Teodora, dekleti sta v prvem setu popolnoma nadigrali nasprotnici in slavili z 21:7, v nadaljevanju pa jima je koncentracija popolnoma popustila in sta naredili preveč neizsiljenih napak, tako da sta na koncu nekoliko srečno zmagali na 24:22.

V ¼ finalu sta se dekleti pomerili s Čehinjama Hermannnovo in Fedorkovo term prvi set poplnoma izgubili nto pa v drugem setu našli način, da sta nekoliko umiril igro nasprotnic ter izgubili na 18.

V 1/8 finala ta Maks in Tim zmagal, David in Din pa izgubila.

Z najboljšo predstavo ¼ finalu sta se Maks in Tim suvereno uvrstila v nedeljski ½ finale.

Zadnja tekma večera za našo ekipo je bil ½ finale mixakjer sta  Tim in Maja igrala proti švicarski navezi Stucki in Richard. Dvoboj se je začel po švicarskih notah, saj Tim in Maja nista našla odgovora na njuno igro. Sledil je nekoliko trši pogovor med prvim in drugim setom, kar je pripomoglo, da sta Tim In Maja dvignila nivo igre in slavila na 15. V tretjem setu je naša dvojica naredila preveč napak kar je omogočilo nasprotnikoma, da se približata ter odigrata tesno končnico. Na koncu sta zmagala Tim in Maja: 12:21, 21:15 in 21:19.

 

3. dan:

Ob 9h sta na igrišče stopila Tim in Maja v finalu mixa. V 1. Setu sta 20:11  nato pa sta popustila in zmagala na 21:16 proti Španskem miru. Nasprotnika sta prevzela pobudo in zmagala ostala dva seta 19:21, 20:22.
 
Sledil je.polfinale BS U15 kjer se Tim pomerili z čehom Vrchotichy, kjer je Tim  1. Set nekoliko nesrečno izgubil na 21:23. Sledil je set kjer je Tim dominiral in ga dobil na 16.  V tretjem setu pa sta bila izenačena do 15 nato pa je Čeh  dobil 3 točke prednosti, ki jih ni več izpustil ter set dobil na 19:21.
 
V zadnji tekmi za slovensko ekipo sta nastopila Tim in Maks v 1/2 finalu BD U15 in se pomerila z avstrijsko navezo Vogel / Zhang. Fanta sta izgubila zelo izenačeno tekmo na 18:21 in 19:21.
 
Zapisal: Rok Trampuž