17.06.2024

Državno prvenstvo do 13 in 17 let (BK Mladost)

Včeraj se je v športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava odvijalo Državno prvenstvo za posameznike in dvojice do 13 in 17 let. Nastopilo je 108 tekmovalcev iz številnih slovenskih klubov.

V kategoriji do 13 let je državna prvakinja med posameznicami postala Naja Horvat, ki je brez večjih težav prehodila pot do najvišje stopničke. V finalu je uspešno nastopila proti Teodori Milivojević (BK Medvode). Tretje mesto sta si delili Sara Bregar in Mila Vrhovnik (obe BK Mengeš).

Sara in Mila pa sta še malce uspešneje nastopili v kategoriji dekliških dvojic, kjer sta premagali vso konkurenco. Teodora Milivojević je osvojila še eno srebrno medaljo, tokrat skupaj z Mio Sketelj (obe BK Medvode). Tretje mesto je pripadlo domači navezi Žitek/Utroša in pa Krizmanić/Božnik iz Mengša.

Pri fantih smo med posamezniki do 13 let videli neverjeten finale, ki je bil do samega konca izjemno napet. Ko se je Din Mašić (BK BIT) že skoraj razveselil zmage, ga je le-te stala neposrečena poteza, ki je Maksu Trampužu dala novo priložnost, ki jo je dobro izkoristil. Tako se je naslova po dramatičnih treh nizih in podaljšku v tretjem nizu razveselil Maks Trampuž (BK Konex). Tretje mesto pa sta si razdelila Bor Zaletel (BK Bit) in Rok Halič (BK Kungota).

Sta se pa zato Din in Bor lahko razveselila zmage v igri fantovskih dvojic do 13 let, kjer sta z lahkoto opravila z vso konkurenco. Jan Hotko in Sven Pahor (BK Pišece in BK Mladost) sta se poskusil v finalu upreti, a na koncu sta se morala zadovoljiti z drugim mestom. Tretje mesto je šlo ljubljansko-kungoški navezi Trampuž/Halič ter ljubljansko-mengeški navezi Ogorelec/Pogačar.

Naja in Maks pa sta se vsak lahko razveselila še enega naslov, in sicer državnih prvakov v igri mešanih dvojic do 13 let. V finalu sta premagala dvojico Bregar/Mašić (BK Mengeš in BK Bit). Na tretji stopnički pa smo tokrat lahko videli Teodoro Milivojević in Bora Zaletela (BK Medvode in BK Bit) ter Mio Sketelj in Roka Haliča (BK Medvode in BK Kungota).

V kategoriji do 17 let je svojo dominanco pokazala Anja Blazina (BK Ljubljana). Anja je domov odšla kot državna prvakinja v vseh kategorijah. Med posameznicami ni doživela večjega upora in tako je s precejšnjo lahkoto stopila na najvišjo stopničko. Na drugem mestu smo videli Tijo Horvat (BK Mladost). Tretje mesto pa sta si delili Tinkara Alič (BK Olimpija) in Zarja Žlebnik (BK Ljubljana).

Tudi v igri dekliških dvojic nismo videli pretresov. Kljub temu, da sta v finalu sestri Horvat v prvem nizu pričeli odlično, se je igra proti koncu niza prevesila v korist ljubljanske naveze Blazina/Alič (BK Ljubljana in BK Olimpija). Tretje mesto pa so si razdelila mirnška naveza, Lana Livk in Zara Šenica, ter naveza Lever/Mavec (ŠD Sele in BK Konex).

 

V igri mešanih dvojic je imela Anja Blazina še največ dela. Skupaj s Tevžem Ornikom (BK Mirna) sta odigrala napet finale proti navezi Alič/Cerar (BK Olimpija in BK Medvode). Kljub nihanjem sta v tretjem nizu proti koncu zbrala moči in osvojila zlato. Tretje mesto je pripadlo Livkovi in Anzelju (BK Mirna) ter Šenici in Jeclju (BK Mirna in BK Branik).

 

Pri fantovskih dvojicah do 17 let sta slavila Tim Bregar in Jan Vrance (BK Mengeš in ŠD Sele). Pod do zmage ni bila enostavna, a fanta sta uspešno preskočila vse ovire. V finalu sta premagala prva nosilca tekmovanja, navezo Lešnik/Jecelj (ŠD Sele in BK Branik), ki sta se tokrat morala zadovoljiti z drugim mestom. Bronasto medaljo pa sta domov odnesla Tim Anzelj in Nejc Čerin (BK Mirna in BK Bit) ter Matic Cerar in Maks-Ian Mattias (BK Medvode in BK BIT).

 

Tim Bregar pa se lahko pohvali še z enim naslovom, in sicer naslovom državnega prvaka med posamezniki. Za naslov se je moral zelo potruditi. Najprej je v polfinalu odigral tri nize proti Maticu Cerarju (BK Medvode), ki pa je na koncu končal na tretjem mestu. Nato pa je v finalu po treh nizih premagal še svojega partnerja iz fantovskih dvojic Jana Vranceta (ŠD Sele). Še en bron pa je pripadel drugemu nosilcu tekmovanja Maticu Jaklinu (BK Konex).

 

Čestitke vsem za naslove prvakov, prikazano borbenost in zanimivo igro!

 

Povezava do rezultatov: https://www.tournamentsoftware.com/tournament/7C80EBB8-4088-40A6-BBE6-6F837F447603

Povezavo do galerije: https://galerija.foto-niko.si/aktualno/drzavno-prvenstvo-u13-in-u17-2024/

RAZPISI

TEM Mirna Youth 2024
petek, 30. avgust 2024
RAZPIS

TEM Mirna U17 2024
petek, 30. avgust 2024
RAZPIS

Divider

KOLEDAR

30. TEM Mirna Youth Int. 2023 (U11, U13, U15, U17)
petek, 30. avgust 2024